Movi: professionele livestream regisseren met je smartphone

Video content, en met name het streamen ervan, wordt steeds populairder. Netflix en Popcorn Time zijn hier bekende voorbeelden van. In 2015 zagen apps als Meerkat en Periscope het daglicht en werd het voor gebruikers mogelijk om beelden te streamen naar volgers. Maar om live video te streamen met écht professionele kwaliteit is tot op heden nog niet weggelegd voor het grote publiek, al gaat daar vanaf april 2016 verandering in komen met Movi.

Professionele cameraploeg in een 6mm hoge camera

Movi is een kleine draagbare camera met zeer goede specificaties. Het apparaat is speciaal ontworpen om hoge kwaliteit video, met professionele look and feel, live te streamen. De speciale 150° lens zorgt er voor dat de camera een groot bereik heeft. Het is mogelijk om de camera live te bedienen met een iPhone. Wat Movi bijzonder maakt is het feit dat je tijdens het filmen af kunt wisselen tussen verschillende shots. De camera detecteert gezichten en bewegingen, waardoor het automatisch kaders om gezichten en personen plaatst. Door deze kaders simpel aan te klikken op je telefoon, schakelt de camera over met een medium close of close shot van de betreffende persoon. Het lijkt er op alsof je meerdere camera’s in één apparaat hebt.

Strak design

Je kunt de shots handmatig selecteren of je kunt gebruik maken van negen shots die de app zelf voor stelt aan de gebruiker. Movi beschikt over een 4K lens en een ingebouwde microfoon om stereo geluid op te nemen. De kleine camera heeft een prachtig design en om het zo minimalistisch te laten ogen, maakt het gebruik van stijlvolle LED indicatoren om het accuniveau en de WiFi sterkte aan te duiden. Het is mogelijk om de camera op een statief te zetten en op een extra accu aan te sluiten, waar je zo’n 10 uur mee kunt filmen

De camera is uitermate geschikt om verschillende evenementen te streamen. Het is niet ‘verplicht’ om te streamen, want je kun ook het videomateriaal opslaan op een micro SD kaart. Je kunt de camera nu pre-orderen, dan betaal je $299,-, wat je honderd euro bespaart op de originele prijs. De camera’s worden vanaf april 2016 verzonden en zijn voorlopig alleen nog maar te gebruiken in combinatie met een iPhone.

Total
0
Share