Eindelijk meer aandacht voor het maatpak met deze nieuwe kleermakersopleiding

Dat maatpakken populair zijn hoef je ons niet te vertellen. Met Suit Up Tuesday proberen wij jullie wekelijks een beetje meer en meer bij te schaven op het gebied van stijl, trends en etiquette in relatie tot kleding en dan met name maatpakken. MBO College Hilversum speelt ook slim in op deze trend, want vanaf september start daar de hoogwaardige kleermakersopleiding: Men’s Tailoring.

Kleren maken de man

Voor de geĂ¯nteresseerden in de kleermakersambacht start vanaf september 2016 de twee-jarige sprintopleiding Men’s Tailoring. Deze praktijkgerichte kleermakersopleiding is uniek in Nederland en is bedoeld voor ambitieuze studenten die tot in details pakken willen leren maken. Het ambachtelijk vervaardigen van herenkleding staat centraal, maar wordt ondersteund door vakken gericht op kostuumgeschiedenis, verkoopgesprekken voeren, patronen voor herenkleding tekenen en het opzetten en leiden van een onderneming. Wanneer deze studie afgerond is, kunnen de studenten werken in herenkledingbedrijven waar hoogwaardige kledingproducten worden geproduceerd of ze kunnen zelf een eigen maatpakkenmerk opzetten.

Het doet ons in ieder geval deugd om te zien dat er aandacht wordt besteed aan nieuwe studenten, om in de toekomst hoogwaardige maatpakken te vervaardigen! Aanstaande dinsdag 8 maart is er een open dag voor deze opleiding. Bekijk de website voor meer informatie.

Total
0
Share