5 Ontzettend goede redenen om niet te gaan stemmen

Op 15 maart gaat Nederland naar de stembussen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Meer dan ooit wordt er op internet geschreeuwd dat het je plicht is om te stemmen. Jongeren worden kosten wat kost zo veel mogelijk gestimuleerd om hun stem te laten horen, logisch: want politiek leeft dit jaar meer dan ooit! De verkiezingen zijn een stuk interessanter dan vroeger en iedereen heeft z’n mening klaar staan. Maar hey, we leven (nog) in een vrij land. Er zijn genoeg redenen om lekker niet te gaan stemmen!

5 Redenen om niet te gaan stemmen

1. Omdat het jou werkelijk geen klap interesseert wat er om je heen gebeurt.

Of je nou veel of weinig moet betalen. Of je buurman nou je vrouw aanrandt of dat je niet eens een vrouw hebt, het maakt je geen drol uit. Je moet niks van ziekenhuizen hebben en je bent toch al met je vijftigste met pensioen gegaan. En het belangrijkste: je hoort jou ook nooit ergens om zeuren, alles is mooi. Topleven!

Mijn vraag is wel: besta jij?

Cananada

2. Omdat al tientallen jaren lekker aan een meertje in Cheechum, Canada, woont en geen contact meer hebt met Nederland.

Toen je Jack Russel, Sammy Davis Jr., in 1996 overleed, heb je je biezen gepakt en ben je naar Canada vertrokken. In je haast ben je je vergeten uit te schrijven in Nederland en je gelooft niet in internet. Groot gelijk, een zeer gegronde reden om niet je pickup richting Fort McMurray International Airport te pakken, van daar naar Toronto te vliegen, over te stappen naar Schiphol, om vervolgens daar te stemmen, daarna een bakje sushi en flesje Chaudfontaine te halen bij de AH To Go, om vervolgens het vliegtuig richting Toronto te pakken, een overstap te maken naar Fort McMurray International Airport en er dan achter te komen dat de band van je pickup lek is. Klote overheid!

3. Omdat je doorgaans vanaf 10u ‘s ochtends zo dronken bent dat je gewoon een naam kiest die je wel sexy vindt klinken.

Mja, dat wordt dus Ancilla van de Leest. Gewoon voor de nostalgie.

Ancilla van der Leest

4. Omdat je een ongelofelijke angsthaas bent.

‘Ze Germans’ nemen morgen het land over. De Polen hebben ál onze banen. Je baelt omdat Oud-Hollandsch niet meer met ‘sch’ geschreeven wordt… Die aardige Turkse slager die al 20 jaar op de hoek van je straat een winkeltje heeft, is een terrorist. En je print je tickets nog uit als je naar Benidorm vliegt.

Inderdaad, beter blijf je thuis.

5. Omdat je geen kiesrecht hebt.

Dit is gewoon een ontzettend goede reden om niet te gaan stemmen. Kunnen we je verder niet echt bij helpen man, sorry. Om je tijd toch een beetje door te komen kunnen we je aanraden om eens lekker naar onze homepage te gaan en je te laten entertainen door onze prachtige content. En bekijk het van de positieve kant: in december mag je gewoon weer stemmen voor de Top 2000!

Credits: wijkplaats.nieuwsmap.nl

Voldoe je niet aan de bovenstaande eisen? Dan bij jij so-wie-so geknipt om te stemmen. Ga dat dus ook doen!

Total
13
Share