Goed verhaal: Elon Musk betaalde studie met huisfeestjes

Elon Musk, zonder twijfel een van de grootste en meest vooruitstrevende entrepreneurs van deze tijd. Succesvol en bekend geworden met o.a. Paypal, Space X en natuurlijk Tesla. En wellicht gaat hij deze winning streak nog wel even volhouden.

En je weet wat zeggen: eens een ondernemer, altijd een ondernemer. De grootste en rijkste entrepreneurs ter wereld hebben allemaal een aantal dingen gemeen: op jongere leeftijd namen ze al veel risico en waren ze heel ondernemend. Daarnaast misschien lichtelijk obsessief en een overdreven focus om geld te verdienen.

Nachtclub

Zo niet anders bij Elon Musk. De beste man had niet de meest relaxte jeugd en werd flink gepest in zijn jongere jaren. Maar hij was vastberaden de titel ‘Bachelor of Science’ aan de University of Pennsylvania te halen. Hij en mede student Adeo Ressi legden al hun geld bij elkaar en kochten een studentenhuis op de campus, waar ze gingen wonen en vervolgens te verbouwen tot een nachtclub. De ramen werden bedekt met vuilniszakken en de muren werden in felle kleuren geverfd. De meest legendarische party’s van de universiteit waren al snel een feit.

Musk bleef tijdens de feestjes altijd nuchter om controle te houden en had zelfs een keer zijn moeder ingeschakeld om aan de deur te staan. Ze vroegen $5,- entree, zodat hij en zijn klasgenoot net genoeg verdienden om de huur en opleiding te betalen.

Op 24-jarige leeftijd dacht deze ras-ondernemer al aan the bigger picture. Hij behaalde niet veel later zijn tweede Bachelor-diploma en besloot verder te gaan studeren op Stanford. Hij verliet de universiteit al na twee dagen omdat hij zag dat internet hem meer kon bieden en hij zijn bedrijf Zip2 wilde gaan uitbouwen. Met succes!

Total
1
Share