Georgie, de ondergewaardeerde parel van Europa

Velen zullen het meegekregen hebben, Georgië was het podia voor het afgelopen seizoen van ‘Wie is de mol’. Zo is in de tv-show te bewonderen hoe spectaculair mooi het land is, dat ‘gewoon’ in Europa ligt! Georgië is populairder dan ooit, gezien het aantal verkochte vliegtickets naar het land met 160% gestegen is. Dit blijkt uit gegevens van Cheaptickets.nl. Toch is Georgië nog een ruwe diamant die nauwelijks westerse toeristen krijgt, dus pak nú je kans voordat ook Georgië overloopt van toerisme.

Dit is waarom je Georgië zou moeten bezoeken

Tbilisi

Tbilisi telt vijf miljoen inwoners en is de hoofdstad van Georgië. De stad heeft een wat oubollig imago, maar niets is minder waar. Tbilisi heeft afgelopen jaren een enorme boost gekregen op cultureel gebied. Dit is deels te danken aan de moeilijke tijd die Georgië achter de rug heeft. Zo heeft Georgië na de val van de Sovjet-Unie nog een burgeroorlog en een conflict met Rusland gehad. Nu het alweer een paar jaar rustig is zie je een culturele revolutie ontstaan waardoor er veel ruimte is voor de ontwikkeling van nachtclubs, cafés, restaurants, winkels en musea. Blijf toch niet te lang hangen in de Tbilisi, want de echte schoonheid van het land vind je buiten de hoofdstad.

 

Landschap Georgië

Zoals te bewonderen in ‘Wie is de mol’ biedt Georgië een enorm spectaculair en gevarieerd landschap. In het noorden van het land, aan de Russische grens, is het Kaukasus gebergte te vinden. Dit gebergte grenst tot aan de Zwarte Zee en heeft bergtoppen hoger dan 5000 meter, met als hoogste berg ‘de Shkhara’ van 5201 meter. Onze Europese versie van de Himalaya, zullen we maar zeggen.

De prachtige gebergtes zijn zowel met de auto, voet of te paard te bewonderen. Ben je de koude besneeuwde bergtoppen zat, reis af naar Batoemi in het zuiden en ga een subtropisch klimaat tegemoet, inclusief de vele palm- en bananenbomen. Georgië biedt de kans om op eenzelfde dag te wintersporten én aan het strand te liggen. Naast bergen en zee kun je in Georgië nog veel meer natuurlijk schoon bewonderen, zoals grotten, watervallen en vele mooie bossen.

foto: Paul van Harten 

Het land van de gastvrijheid

Bij Georgiërs staan gastvrijheid, eer, liefde en verbintenis hoog in het vaandel. Zo worden gasten gezien als geschenken van God en dit zul je overal in Georgië merken. De gastvrijheid wordt meegegeven van generatie op generatie en is nog volop aanwezig in het land. Zo hebben vele locals een extra kamer ingebouwd in hun woning die ten alle tijde openstaat voor onverwachte gasten.

Foto: Alexey Okhrimenko

 

Total
0
Share