Eauk, stoutmoedige en elegante parfums

Zo af en toe komen we een Nederlands merk tegen dat indruk op ons maakt. Eén van die merken is Eauk dat nicheparfums maakt die tot de verbeelding spreken.

Vraag aan een random Nederlander wat over de geschiedenis van Nederland en de avonturen van zeehelden en avonturiers zullen vast en zeker de revue passeren. Niet gek ook, deze helden van toen hebben de basis gelegd voor twee dingen waar wij nu nog trots op zijn, onze reislust en handelsgeest. Eauk heeft de verhalen van toen gebruikt om, naar eigen zeggen, parfums te ontwikkelen die de de man van nu zijn authenticiteit weer terug geven. Bij Eauk hebben ze dan ook een gezonde afkeer van ‘grijze muizen’.

Eauk Pomander & Beaufort

Het zout van stormachtige oceanen, het zweet van helse woestijnovergangen en de geuren uit de kruidige keukens van nieuw gevonden vrienden. De geuren die de brute mannen van toen meedroegen, onderbouwden alleen maar hun verhalen. Geuren die symbool staan voor voor wilskracht en elegantie. Eauk basseerde twee parfums op deze specerijen en verhalen.

“The wind rises. Time to set sail again.
Forget about the naysayers and prepare yourself to push further.
Imagine the boundless possibilities available to you.”

Eauk heeft twee nicheparfums ontwikkeld: Pomander en Beaufort.

Pomander, de eerste geur van Eauk is vernoemd naar de Pomander, een bolvormig juweel dat vroeger als geurverspreider werd gedragen door edellieden en welgestelde zakenlui. En een juweel is het zeker. Eauk Pomander combineert tinten van leer, peper en vanille. Allemaal klassieke ingrediënten die zijn vermengd tot een moderne en elegante geurmix die is gevormd tot een parfum dat de moderne man een elegante signatuur geeft.

Beaufort, de tweede geur van Eauk is nog iets meer uitgesproken en bedoeld voor de “rebel gentleman”. Het is de geur van een man die zwaardvechtend op het dek van een schip staat, maar ook de geur van de man die zijn stem durft te verheffen in de directiekamer. Kortom, een geur voor de man die weet wat hij wil en niet bang is om tegen de stroom in te zwemmen. Kenmerkend aan Beaufort is de mix van saffraan, cacao en amber die leidt tot een stoutmoedig parfum dat heerlijk lang blijft hangen en zwoel opdroogt.

Het toffe van Eauk? Het is, zoals gezegd, een volledig Nederlands merk! De mannen erachter hebben met een duidelijke visie iets heel tofs op de markt gezet. En alles is tot in de puntjes doorgedacht. Van de bijzondere geuren tot de ingegraveerde dop en luxe houten doos waar de geuren in geleverd worden. De parfums van Eauk mogen er wezen! Het zijn mooie ronde en elegante parfums met een elegant, maar tegelijkertijd stoutmoedig, randje. Geuren die zeker niet misstaan in de garderobe van een zelfverzekerde man die niet bang is om zijn authenticiteit kracht bij wil zetten.

Je vindt de geuren van Eauk overigens niet als stofvangers in een Duty Free Shop of normale parfumerie. Eauk is ontwikkeld vanuit een verhaal terwijl bij vele andere geuren er juist een verhaal is ontwikkeld. Mocht je nog op zoek zijn naar een echt goede geur voor deze winter…


Total
13
Share