BIKI is de eerste bionische en draadloze onderwater drone

Het technologiebedrijf Robosea is gespecialiseerd in zeer nauwkeurige ontwikkelingen en dan vooral onderwaterapparatuur. BIKI is hun nieuwste project om spectaculaire en minder spectaculaire momenten onderwater vast te leggen. Deze bionische en draadloze onderwater drone heeft een minimaal volume en gewicht waardoor het 30 procent efficiënter is dan de standaard unmanned underwater vehicles.

BIKI draadloze onderwater drone

BIKI bevat ook een infrarood positioneringssensor waardoor de drone belemmeringen automatisch vermijdt en zich aan complexe omgevingen kan aanpassen. De draadloze onderwater drone heeft de vorm van een vis. Door een speciale sensor kan deze vis evenwicht houden in het water. De BIKI-zelfstabilisatie zorgt ervoor dat de camera soepele video’s en scherpe foto’s kan maken. Deze 4K video’s en foto’s kunnen gemakkelijk worden gedeeld via een live verbinding met mobiele apparaten en sociale media. Dankzij een ingebouwde GPS-module kan BIKI automatisch terug komen of zijn locatie doorsturen naar een mobiel apparaat. Hoe diep in de zee je ook bent, deze draadloze onderwater drone raak je niet zomaar kwijt.

BIKI werkt voor maximaal 150 minuten op een enkele lading tot dieptes van ruim 60 meter. Zelfs bij hoge snelheid of in het donker kan de drone foto’s van 16 megapixel maken. Dit kan met een groothoeklens van 150 graden. Bovendien is BIKI voorzien van ABS-crash-worthiness en resistance-to-weathering technologie. Dit betekent dat hij altijd in perfecte staat blijft, ongeacht de temperatuur, omgeving of langdurig zonlicht. Deze vis vang je voor zo’n €915,-.

draadloze-onderwater-drone-2

Total
16
Share