Deze 5 duurzame gadgets maken je klaar voor de toekomst

De toekomst draait om energie besparen door middel van smart gadgets. Veel van die technologie lijkt nog ver weg en futuristisch. Deze technologie neemt in 2018 echter grote stappen en er komen steeds meer mogelijkheden beschikbaar. Het kan ook nog eens allemaal vanaf je smartphone bedient worden. Wij hebben hier alvast de vijf meest interessante gadgets op een rijtje gezet. Het zijn de must haves voor iedereen die voorbereid en duurzaam de toekomst in wil gaan.

1. Nest gadgets

Nest is een belangrijke producent van gadgets voor iedereen die zijn huis wil upgraden. Je kunt kiezen uit verschillende producten die samenwerken met de Google Assistant. Dat houdt in dat veel van de Nest apparaten met de stem bestuurt kunnen worden. Ook is alles makkelijk te besturen vanuit je Android telefoon. Inmiddels zitten we op de derde generatie van Nest, die een aantal dingen toevoegt. Zo heb je de Nest Cam en Nest Thermostaat die helemaal opnieuw ontworpen zijn. Nest werkt hierdoor nog beter samen met je smartphone en geef je meer controle over de gadgets. De nieuwe uitbreiding tot de Nest familie is slimme deurbel. De uitbreiding krijgt de naam Nest Hello en komt dit jaar nog naar Europa. Het systeem deelt informatie met zichzelf. Dat betekent dat de camera’s ‘praten’ met de deurbel. Wanneer je dan weg gaat kun je de deurbel berichten laten afspelen aan deurbezoekers. Handig!

2. WakaWaka Solar powerbank

De WakaWaka Solar powerbank is een hele verbetering op de standaard powerbank. Bij een standaard oplader heb je voor veel geld een handig en makkelijk mee te nemen oplader. Met de WakaWaka heb je echter een oplader die je in de zon kunt opladen. Dat is natuurlijk super duurzaam en daarnaast ook nog eens easy to use. Er zit ook nog eens lamp in die 200 uur lang helder licht kan geven. De powerbank komt in veel verschillende versies waarvan de ‘WakaWaka 10’ de beste is. Deze grotere oplader kan zelfs drie smartphones tegelijk opladen en heeft een batterij die jouw telefoon vijf keer vol krijgt!

3. Philips Hue

In 2016 hadden we het al over het futuristische huis met Nest 2.0 en Philips Hue. We hadden het net over de uitbreidingen van Nest en Philips is ook niet stil blijven zitten. Het is een typisch Philips product, dus is het niet zo gek dat het product licht revolutioneert. Inmiddels zijn we al zo ver dat dat je via Nest 3.0 alle lampen kunt bedienen van Philips Hue. Hiermee wordt het dus steeds makkelijker om echt alles vanaf je smartphone te doen. Naast samenwerking met Nest heeft Philips ook de Bridge toegevoegd. Via de Bridge kun je tot wel 50 lampen van de Hue collectie bedienen met je telefoon. De mogelijkheden zijn eigenlijk vrij eindeloos en we zeggen je, dit is de toekomst van huisverlichting. Het is veel duurzamer, je kunt spelen met verschillende kleuren én je vergeet nooit meer je lamp uit te doen. Ideaal!

4. Nebia Steam Shower

De Nebia Steam Shower is een van de meest duurzame gadgets op de markt. Nu ga je niet de aarde redden als je alleen deze douche haalt. Het betekent wel dat je een grote stap in de goede richting zet. Duurzaamheid draait namelijk heel vaak om stroomverbruik, maar Nebia pakt een ander groot probleem aan. De ochtenddouche en al je waterverspilling die daarbij komt. Iedereen houdt van douchen en gebruikt de douche waarschijnlijk dagelijks, maar daardoor zit je al snel een hoge waterrekening. Naast die hoge waterrekening heb je ook nog eens een hoop water verspilt. Douchen is nou eenmaal een grotere verspilling dan bijvoorbeeld een bad. Nebia lost dat probleem op door water te atomizen en zo 70% minder water te verspillen!

Nebia Steam5. Stand-By Killer

Dit is typisch zo’n stukje techniek dat je zoveel onnodige kosten kan besparen. Iedereen is er zo aan gewend alles in stand-by te zetten dat ze bijna vergeten dat ook stand-by modus stroom kost. Een van de grootste kwaaddoeners is bijvoorbeeld je oude televisie. De meeste televisies zijn voortaan smart, super flat en hebben een laag energieverbruik. Dat komt mede door het gebruik van een LED scherm. Vooral bij de oudere apparaten die in stand-by meer dan één Watt verbruiken hebben een killer nodig. Ga in ieder geval een keer energie vergelijken, misschien valt er te besparen op groene stroom of zijn er andere opties mogelijk. Probeer ook te achterhalen wat al je apparaten verbruiken in stand-by modus. Dan weet je of het aantrekkelijk is om voor een stand-by killer te gaan. Dat is allemaal up to you, maar het maakt je huis wel duurzamer en daardoor klaar voor de toekomst.

Stanby Killer

6. Weg met het oude, in with the new

De grootste energieverbruikers en de meest vervuilende dingen zijn vaak je oude apparaten. Het is soms gewoon echt nodig om spullen te vervangen. Vooral de wasmachine’s en vaatwassers slijten snel en verspillen daardoor veel. Een andere optie is om goed op te letten wat jouw energiemaatschappij voor opties heeft. In dit geval hebben we het over koelkasten. Kapotte strips of deuren die niet goed sluiten laten kou ontsnappen en daardoor ben je nog meer stroom kwijt. Vervang deze dingen op tijd met een nieuwe verbeterde en duurzame versie. In 2018 is bijna elk apparaat smart en duurzaam waardoor het niet moeilijk moet zijn om te besparen. Kijk bijvoorbeeld naar de LG Double Door koelkasten. Dankzij de dubbele deur kun je veel energie besparen en hij is sowieso zuiniger dan zijn oudere versie. Er is ook zeker nog eens een solar versie van, want waarom ook niet. Bijna alles werkt tegenwoordig op de zon en met deze 6 gadgets  kun jij ervoor zorgen dat de zon voor ons blijft werken.

Total
10
Share