Dit weten we over de nieuwe generatie Land Rover Defender

We kunnen met aardige zekerheid zeggen dat er een nieuwe generatie Land Rover Defenders gelanceerd gaat worden in 2020. Al doet Jaguar Land Rover nog aardig geheimzinnig over het herlanceren van hun meest iconische auto ooit. Helaas rolde op 29 januari 2016 de laatste Defender van de lopende band.

Een Defender van de vorige generatie, want inmiddels zijn er al concept-modellen met camouflage gespot.

Nieuwe Land Rover Defender 2020

Dit is wat we weten:

De codenaam van het project is L663, vernoemt naar een project van Darwin. De nieuwe Defender zal naar alle waarschijnlijkheid op een D7U platform geplaatst worden, wat vergelijkbaar is met het chassis van de huidige Range Rover Sport en Discovery. Ondanks dat zal de nieuwe Defender, net als het oude model, in twee wielbasissen verkrijgbaar zijn, genaamd 90 en 110. Of de afmetingen hetzelfde blijven is de vraag.

Volgens R&T is er ook een panoramaaufstelldach besteld bij een van hun leveranciers in Duitsland, wat er op wijst dat de nieuwe generatie Land Rover Defenders ook te bestellen zijn als camper.

Qua design zal, zoals het er nu uitziet, het nieuwe model een ode zijn aan de vierkante lijnen van de vorige Defenders, maar met een flinke upgrade. Wat ons betreft zien we er te weinig old school in terug en lijkt hij te veel op de Discovery. Maar hey, het is een conceptmodel en het zal ook een kwestie van wennen zijn!

Hybride

Vorig jaar kondigde JLR nog aan dat alle modellen vanaf 2020 ook verkrijgbaar gaan zijn in een elektrische variant. Als je een beetje logisch nadenkt kun je er dus vanuit gaan dat ook de Land Rover Defender een hybride-variant gaat krijgen. Of wie weet alleen maar beschikbaar wordt met elektromotor?

Rights: Autoblog
Rights: Autoblog
Rights: Autoblog
Rights: Autoblog

 

Total
1
Share