Land Rover Defender leeft voort: Bowler bouwt brute variant met 575 pk

CREDITS: Land Rover

Het iconische Land Rover all-terrain sportauto fabrikant Bowler een bijzonder cadeau gegeven. Bowler heeft namelijk toestemming gekregen om het silhouet van de all time classic Defender te gebruiken.

De ‘one of a kind’ Land Rover Defender leeft voort bij Bowler

Bowler kan dus de legacy van de high-performance modellen voort laten leven. Ze gaan aan een nieuw project beginnen dat wordt geïntroduceerd als project CSP 575. Een nieuw model die we hopelijk gauw op de openbare weg kunnen bewonderen. Het model zal voorzien zijn van een krachtige Supercharged V8 motor van Land Rover. Niet de minste motor, aangezien hij beschikt over 575 pk.

Bowler
Foto: Land Rover

Een rally auto voor de gewone burger

Het nieuwe model moet robuustheid uitstralen en dat zal dan ook zeker gedaan worden. Zo is het model afgeleid van verschillende modellen van Bowler die gebruikt werden voor de rallysport. Hij zal de vormen krijgen van de klassieke Defender 110 Station Wagon. Wat boffen we hier toch mee, want we mogen ook vier zitplekken verwachten.

Wanneer, waar en hoeveel?

Bowler gaat het nieuwe model in beperkte aantallen fabriceren. De modellen worden geproduceerd in een fabriek van Bowler. De fabriek ligt in het prachtige plaatsje Derbyshire, Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe model heeft een bepaalde aantrekkingskracht voor Engelsen, Nederlanders en Amerikanen. Wie eigenlijk niet?

Ondanks de wereldwijde aantrekkingskracht focust Bowler zich op klanten vanuit de eigen regio en een aantal Europese markten. Zo’n monster van een bolide zal uit de deur gaan voor omgerekend €221.742,-. Dit is pas écht een monstertruck!

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…