Unieke bergtocht door de Himalaya met klassieke Land Rovers

Land Rover bestaat dit jaar 70 jaar. Het jubileum wordt gevierd door een unieke gemeenschap in Noord-India te bezoeken. West-Bengalen, aan de grens van Nepal, staat bekend als ‘Land of Land Rover’.

Land of Land Rover

De gemeenschap ligt diep in de Himalaya en gebruikt al decennia’s lang Land Rovers als vervoersmiddel voor de haast onbegaanbare bergpassen van de Himalaya. De Land Rovers zijn perfect onderhouden en stammen af uit de vroegere jaren van het merk. De gemeenschap bezit 42 Land Rovers waarvan de meeste zijn gebouwd in 1957. De wagens worden nog steeds dagelijks gebruikt voor het transport tussen Maneybhanjang en Sandakphu in West-Bengalen. 

Het team van Land Rover zocht de gemeenschap op om de trektochten met de klassieke modellen vast te leggen. In een het filmpje is te zien hoe de bewoners een 31 kilometer lange bergtocht weten te overwinnen. De bergrit is gevuld torenhoge hellingen, steile afgronden, modderpaden en losliggende rotsen. De route ligt op een hoogte van 3.636 meter en de weersomstandigheden zijn zacht gezegd verraderlijk. Check het filmpje en de foto’s hier beneden.

Total
1
Share