Zojuist onthuld: de Range Rover SV Coupe

Nu de autosalon in Genève bezig is komen alle automerken met hun mooiste creaties. Of het nou concept cars zijn of echte productie-auto’s, sommige zijn om je vingers bij af te likken. Vandaag willen we je laten kennis maken met een wel heel fraai exemplaar:

De Range Rover SV Coupé

Niet praktisch, maar oh zo mooi

Toegegeven, auto’s met slechts drie deuren zijn totaal niet praktisch. Op de achterbank heb je ruimte, maar probeer hier maar eens te komen. Dit zal altijd via de voordeuren of misschien wel via de achterdeur moeten gebeuren. Handig is anders. Waarom maken ze dan 3-deurs auto’s? Nou, omdat die toch wel veel gelikter er uit zien dan een 5-deurs. Zo ook de Range Rover SV Coupé.

Wat. Een. Auto.

Wat is ‘ie mooi zeg. Sinds we de Range Rover Sport hebben getest zijn we al fan, maar dat deze nu in in een coupé variant gebouwd is hadden we zelf nooit kunnen fantaseren. De gelimiteerde, tweedeurs Range Rover is een creatie van Land Rover Design en Special Vehicle Operations. De heren van Range Rover noemen dit zelf de allereerste full-size luxury SUV-coupé en daar zouden ze best een gelijk in kunnen hebben.

Ook motorisch is ie goed gepeperd. De Range Rover SV Coupé is de Snelste Range Rover ooit dankzij 416 kW (565 pk) en 700 Nm sterke 5,0-liter Supercharged V8-benzinemotor. In 5,3 seconden zit je op 100 km/h en dat is bloedsnel. En mocht je nog een investering zoeken: De Range Rover SV Coupé wordt in gelimiteerde oplage geleverd; er zullen er slechts 999 worden gebouwd. De vanafprijs in Nederland zal 390.000 euro worden (incl. BTW/BPM).

Total
0
Share