Op Ibiza reden we de nieuwe Lexus LC500

We vlogen deze week naar Ibiza om de nieuwe Lexus LC 500(h) te testen. Om eerlijk te zijn waren we nog niet zo heel bekend met Lexus. En dat is niet gek, want vooral in de VS en Azië is het merk een grote speler. Maar nu is het tijd voor Europa. En wij zijn enthousiast, want we zijn in 2,5 dag tijd ontzettend groot fan geworden van het merk.

Lexus LC 500

Voordat ik je ga vertellen waarom Lexus er met ons een groupie bij heeft, eerst even over de nieuwe LC 500. Het is de eerste GT van het merk dat voor het grote publiek beschikbaar is. Bij het eerste aanblik van de auto, sta je al versteld. De imposante gril die we van alle nieuwe modellen van Lexus gewend zijn, de super strakke lijnen, de breedte, de enorme velgen en die futuristische kont. En dan stap je in…

LC 500 V8

Bij het starten van de V8, krijg je te horen wat je verwacht: het geluid van een V8. Het normaal zo stille Lexus verbaast je met een heerlijk geluid dat via een akoestische kamer de cabine in komt. Met een koppel van 540 Nm, verveel je je niet als je eenmaal aan het rijden bent op de wegen van Ibiza. Écht hoge snelheden kun je er niet halen, maar de power voel je. Het luxueuze 10-speed Direct Shift systeem zorgt voor extra comfort. En is natuurlijk beter voor het milieu. Maar wat nog beter is, is de hybrid.

LC 500h

In de Multi Stage Hybrid versie van de LC 500, kun je sportief én verantwoordelijk de weg op. Een 3.5L V6 benzinemotor gecombineerd met een 310,8 Volt producerende Litium-ion hybrid batterij, brengt jouw minstens zo veel plezier als de V8. Alleen dan met de rust en luxe, die je gewend bent van Lexus.

lc-make-your-mark-drive-3

Afhankelijk van de gekozen ‘Grade’ (Luxury, Sport, Sport+) zit je LC 500 vol luxe opties. Denk aan een glazen of juist een carbon-fibre dak, 20″ of 21″ velgen, een 12-speaker Pioneer- of een 13-speaker Mark Levinson audio systeem, een automatisch inklapbare spoiler, adaptive cruise control en advanced lane keeping assist.

Maar élke Lexus LC 500 is voorzien van de geniale LED holographic rear lights. Geïnspireerd door de afterburners van een straaljager, zijn de achterlampen in een oneindig Lexus L-motief ontworpen. Door middel van spiegels wordt dit bijzondere effect gecreëerd.

Japans vakmanschap

Omotenashi is een Japans begrip dat staat voor ‘gastvrijheid’. Al duizenden jaren volgen de Japanners de gebruiken die vallen onder Omotenashi, zoals oog voor detail en een ultiem respect voor elkaars aanwezigheid. Dat moet ook wel met zo veel mensen op een relatief klein stuk grond. Een voorbeeld: Japanners op botsen in de drukste steden nooit tegen elkaar aan, ondanks dat er duizenden mensen door elkaar krioelen. De enige die dit doen zijn toeristen.

Nog steeds zijn veel Japanse alledaagse gebruiken en tradities verweven met Omotenashi. Wat voorbeelden: in Japanse treinen buigen de conducteurs áltijd als ze een coupé binnen komen of verlaten, bij Japanse pinautomaten staan er mensen om je paraplu en tas vast te houden en bonnetjes worden in winkels gepresenteerd alsof ze van goud zijn.

En ook Lexus heeft Omotenashi hoog in het vaandel staan. Als je in een Lexus stapt, snap je dit. Letterlijk aan álles is gedacht, tot in de puntjes uitgewerkt. Je bent te gast in je eigen auto. Dit geldt ook voor onze ervaring op Ibiza; geen merk had alles zo goed op orde als Lexus, deze paar dagen. De spirit van het merk is overal tot elk detail doorgevoerd. Zoals in de video ook wel duidelijk werd..

lexus-lc-make-your-mark-event-47

Gedurft

Maar Lexus staat niet alleen voor de kwaliteit, waarvan we gezien hebben dat ze dit leveren, maar het merk heeft ook ballen. Hele grote! Ze deinzen er niet voor terug om projecten aan te nemen, waarbij ze van te voren al weten dat het geen rooie cent zal opleveren, maar wel dat het merk er zo veel toffer van wordt. Denk aan conceptcars die door studenten mogen worden ontworpen en ook werkelijk worden gemaakt of het bouwen van ‘de beste auto ter wereld’. Alle koppen worden bij elkaar gestoken en er moet kosten wat kost het beste product uitkomen dat ze op dat moment kunnen maken. Het resultaat is een sportwagen, de LFA, waarvoor je minimaal 3,5 ton neer moet leggen. Niet per se heel economisch, maar wel gewoon cool. En wat dacht je van de Lexus Hoverboard?

Make Your Mark (Ronson)

Voor de introductie van de LC 500 was Mark Ronson ingeschakeld. Zoals je in de video zag werden we in verschillende Ibiza-like situaties gebracht tijdens het rijden in de LC 500. Nadat we in een luxueuze villa aan het bijkomen waren van dit grote feest, werden we verwacht in een studio om daar onze eigen muziek onder de video te creëeren met samples die Mark Ronson speciaal voor deze dag had gemaakt. Tijdens het editen gaat de deur open en begint een man met een perfecte vetkuif me te complimenteren over hoe ik het aanpak. Alle hoopvolle ogen die op mijn ogen gericht waren vertelden me dat dit Mister Ronson himself was. Wist ik veel, maar wat een fijne baas!

Total
15
Share