Dit zijn de tofste hidden gems van Ibiza

Ibiza is one of a kind. Het eiland is een oase aan hotspots en levensgenieters die komen relaxen, zonnen en feesten. Exclusieve feesten en luxe beach clubs heb je hier namelijk genoeg. Toch zijn er nog een aantal hidden gems die de beleving van Ibiza helemaal compleet maken. De soul-seekers en de krachtige vibe maken je sowieso al verliefd op het eiland, maar we doen er graag nog een schepje bovenop!

Hidden gems Ibiza

Door de populariteit van Ibiza is het steeds moeilijker om echte hidden gems te ontdekken. De perfect combi is om een aantal hotspots van het eiland te bekijken en verder vooral de hidden gems op te zoeken. De clubs op Ibiza zijn onwijs populair, maar om na het clubben even te ontsnappen aan alle party people moet je hier zijn:

Portinatx

Om even helemaal weg te gaan van de clubbers, moet je in het Noorden van Ibiza zijn. Omringd door groen ligt hier de baai van Portinatx. Het is ongeveer een halfuur rijden vanaf Ibiza stad en de weg ernaartoe leidt je door de bergen naar het azuurblauwe water. Neem een duik in het water bij een van de verborgen strandjes met de vuurtoren op de achtergrond. Om wat te drinken zit je goed bij het terras van Los Enamorados. Hier kun je heerlijk tot rust komen.

Bron: Los Enamorados

Street art

Al een aantal jaar op rij wordt in Ibiza een street art festival gehouden. Op het Bloop Festival in Sant Antoni komen kunstenaars van over de hele wereld bij elkaar om zich uit te leven op de stad. Zo wordt Sant Antoni, waar je normaal niet dood gevonden wilt worden, omgetoverd tot openluchtgalerie. Dit jaar is het festival van 23 augustus tot 9 september. Zeker de moeite waard als je van creativiteit houdt!

Bron: Bloop Festival

Ses Boques

Ses Boques is een klein visrestaurant in de baai van Es Cubbels in het Zuid-Westen van Ibiza. De weg er naartoe is heftig, maar als je eenmaal aangekomen bent dan is het absoluut de moeite waard. De vis komt vers uit de zee en de plek is prachtig. Bij deze hidden gem zit je met je voeten in het zand en kijk je uit over het turquoise water. Dit kleine strand en het visrestaurant zijn een echte must know!

hidden gems van ibiza 5

Bron: Twicopy

Festival Club Ibiza

Eind jaren ’60 begon Ibiza in trek te komen bij het massale toerisme. Niet alleen hippies trokken meer naar het eiland, maar ook het mainstream publiek dat wel zin had in een feestje. Vandaar het idee om een grote club te openen. In 1972 was het gigantische project klaar. De eigenaren moesten zelfs een eigen weg aanleggen door het dennenbos om de afgelegen, massale club bereikbaar te maken. In die tijd was er nog geen Partyflock of Facebook, dus je mocht blij zijn als een gids of vrienden je mee naar de club namen. Eenmaal daar, had je ook wat.

Festival Club was gebouwd als ‘amfitheather’, ofwel trapsgewijs. Het werd dan ook gebruikt voor meerdere doeleinden, zoals cabaret en stierengevechten. De eigenaren vonden het allemaal mooi. Tot aan 1974 was de club dan ook de place to be. Helaas sloeg ook dit jaar het noodlot toe en moesten de eigenaren de deuren van Festival Club Ibiza sluiten, als gevolg van de oliecrisis en dure vliegtickets.

Sindsdien is Festival Club een ruïne en absoluut een hidden gem. Kun je het al vinden, dan kun je aanschouwen hoe onze voorouders hier zich tot in het feest gedanst hebben. Wie weet, misschien ben je wel hier verwekt…

hidden gems van ibiza, Dit zijn de tofste hidden gems van Ibiza
Foto: Ibiza Vandaag

Cala Olivera

Dit baaitje vind je vlakbij Roca Llisa en is te bereiken via een dodgy looppaadje. Je zal hier op wat hangmatten na niet veel vinden, behalve een prachtig uitzicht en wat zo blauw en zo helder als in je dromen.

hidden gems van ibiza, Dit zijn de tofste hidden gems van Ibiza
Foto: Panoramio

Openluchtbioscoop

Op Ibiza kun je naar Amante Beach Club om filmklassiekers te kijken op een groot scherm. Op de lange zomeravonden is het daar heerlijk vertoeven. Als de zon langzaam onder gaat, komt het vakantiegevoel helemaal goed. Maar ook na de zonsondergang blijft het nog lang mooi onder de sterrenhemel. Amante is gelegen aan een secret haven aan de oost kust van het eiland. Bovendien heeft het restaurant meerdere awards gewonnen voor de Mediterraanse keuken met een Spaanse focus op smaak. Je komt hier de avond dus wel door!

hidden gems van ibiza 6

Bron: Amante Ibiza

Hippiemarkt in San Joan

De hippiemarkten van Las Dalias en Es Canar zijn inmiddels uitgegroeid tot massale events. Super tof natuurlijk, maar wel erg toeristisch. Er is ook een alternatief en dat is de hippiemarkt in San Joan. Deze is een stuk kleiner, gezelliger en exclusiever. Als je hier dan toch bent, kun je meteen even gaan lunchen in de tuin van het Giri Residence Hotel. Een geweldige plek die verborgen is in het centrum van het dorpje.

hidden gems van ibiza 9

Bron: Giri Residence

Experimental Beach

De meeste toeristen gaan richting het westen voor de zonsondergang op Ibiza, maar de locals weten dat de echte sunset hotspot in het zuiden is. Een van de beste lounges om de zonsondergang te bekijken is op Experimental Beach Ibiza in Cap d’es Falco. De kleuren van de zonsondergang vullen de lucht terwijl de DJ laidback muziek draait en de bartenders cocktails shaken. Het eten is lokaal met een internationale twist, perfect voor de zomeravonden.

hidden gems van ibiza 8

Bron: Experimental Beach

S’Estanyol

Op maar vier kilometer afstand van Ibiza-stad vind je dit pareltje, al zul je er wel met een boot heen moeten. S’Estanyol ligt namelijk op het nabijgelegen eilandje Formentera. Je zal er niet veel mensen tegen komen, want het is een lichtelijk oncomfortabele weg er naartoe. Lees: heel veel rotsen. Dit baaitje heeft zowel zand als rotsen, wat het een prachtig aangezicht geeft. Er is een kleine beach bar waar je jezelf kan voorzien van een koud biertje.

hidden gems van ibiza, Dit zijn de tofste hidden gems van Ibiza
Foto: isoladiibiza.com

Ibosim Isla Blanca

Het is de vraag hoe hidden deze gem is, maar een diamantje is het zeker. Dit wheat biertje is gebrouwen op het eiland met lokale producten. Met de Spaanse zon op je knar is elk biertje goed, maar dit biertje maakt de beleving echt af.. Ook de andere biertjes in het assortiment van Ibosim zijn erg speciaal en goed weg te krijgen!

hidden gems van ibiza, Dit zijn de tofste hidden gems van Ibiza