Ischgl is de premium wintersportbestemming van de Alpen

Bekend met Ischgl? Het Oostenrijkse stadje staat ook wel bekend als het Ibiza van de Alpen. De perfecte mix tussen een prachtig gebied, topnotch restaurants, après-ski, clubben en winkelen. Voornamelijk Nederlandse, Duitse, Belgische en Britse dertigers komen naar Ischgl om te genieten van de crème de la crème van de Alpen. Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Ischgl-96

Ischgl. Relax if you can

Relax if you can. Een statement die hout snijdt. Ischgl is bij uitstek het gebied waar je heerlijk kan relaxen en genieten van een premium ervaring. Maar Ischgl heeft ook een andere kant. De hippe après-ski barren, nachtclubs en lounges zorgen voor een andere dimensie in relaxen. De alom bekende en misschien ook wel beruchte Kuhstall, Schatzi bar en de Champagnerhütte zorgen voor een après-ski ervaring die je nergens anders vindt. Next level clubben doe je bijvoorbeeld in de uit Ibiza bekende Pacha.

Fine dining

Ischgl kan je ondertussen ook het culinaire hart van de Alpen noemen. Door de Gault-Millau restaurant gids werd de plaats zelfs uitgroepen tot ‘Tyrolean gourmet Mecca’. En dat zegt zeker wat over de kwaliteit. Zo zijn er maar liefst zeven restaurants die minimaal één Toque hebben. De Toques zijn de tegenhanger van de Michelin sterren, wat wel aangeeft waarom Ischgl het culinaire Mecca is van de Alpen. Uiteraard kan je ook gewoon in een gezellige stube terecht voor de lekkerste maaltjes. Én mocht je jezelf echt niet kunnen inhouden, dan heeft Ischgl zelfs een Burger King.

World-famous

Ischgl kwam als eerste plek in de Alpen met het organiseren van concerten. Ruim 20 jaar geleden begon het met een concert van Elton John. Namen zoals Bob Dylan, Lionel Richie, Pussy Cat Dolls, Rihanna, Katy Perry, Alicia Keys en Robbie Williams traden daarna in zijn voetsporen. De jaarlijkse events trekken nu ruim 25.000 bezoekers per editie. Traditiegetrouw is er een ‘Top of the Mountains’ paaseditie en een afsluiteditie.

Ischgl-77

Skigebied

Uiteraard kom je in Ischgl ook volledig aan jouw trekken op wintersport gebied. Daarvoor ga je immers. Het gebied telt ongeveer 240 kilometer aan pistes en biedt een sneeuwgarantie tussen november en april. De pistenbullies rijden dag en nacht om jou te voorzien van de aller gladste pistes die je ooit hebt gezien. Het gebied doet er alles aan om een premium wintersport ervaring te bieden aan de gasten. Zo zijn er vrijwel alleen maar nieuwe liften te vinden in het gebied. Van de modernste gondels, tot heerlijke stoeltjesliften met stoelverwarming. En omdat het allemaal zo modern is, heeft het een extreem grote capaciteit. Meer afdalen en minder wachten.

Ischgl-104

Populair

Ischgl heeft alles in een wintersportbestemming. Niet vreemd dat het daardoor ook zo populair is. Het gebied staat met ruim één miljoen overnachtingen veruit bovenaan als populairste winterbestemming in Oostenrijk. Gelukkig voelt het gebied en de stad niet druk aan en is het erg gemoedelijk. In het autovrije centrum loop je langs de mooiste winkels. En zit je aan de andere kant van het dorp, dan is er een vliegveld-waardige tunnel met loopbanden die het met elkaar verbindt. Het gebied is voor Oostenrijkse begrippen wel iets duurder, maar daar krijg je wel een nieuwe ervaring voor terug.

[powerkit_alert]Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ischgl.[/powerkit_alert]

Ischgl, Ischgl is de premium wintersportbestemming van de AlpenIschgl, Ischgl is de premium wintersportbestemming van de Alpen Ischgl, Ischgl is de premium wintersportbestemming van de Alpen Ischgl, Ischgl is de premium wintersportbestemming van de Alpen