Fitgirl Friday: Merel & Tessa

Nee, hoezo? Kan dit? Mag dit? Waarom twee Fitgirls? Is dit wel mogelijk? – Ja! En waarom? Omdat het kan! Deze super leuke Fitgirls zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zo zijn ze beide eigenaresses van hun food- en gezondheidsoraganisatie en -blog: The Green Happiness. Over wie hebben we het? Tessa Moorman en Merel von Carlsburg natuurlijk! Von? Ja, von!Fitgirl Friday - Tessa & Merel - The green happiness2

Interview met Merel & Tessa van The Green Happiness

Beide dames zijn 25 jaar oud en erg ondernemend ingesteld, ze zijn vorig jaar zomer begonnen met hun bedrijf om zo veel mogelijk mensen te motiveren om met gezonde voeding bezig te zijn. Het bleek een gat in de markt en zowel Merel als Tessa zijn er nu full time mee bezig. Oh ja, en Merel heeft een vriendje. Tessa niet. Merel wel. Goed, laten we beginnen…

Allereerst, hoe was het in Ibiza? Wat deden jullie daar?
Merel: “Ibiza was heerlijk! We waren daar om foto’s te schieten voor ons nieuwe project. We zijn samen met Ashley Samwel, van Girls Love Healthy, bezig met het maken van een ebook. In het boek leggen we uit welke voeding werkt voor een optimale gezondheid. We vertellen hoe en wat je moet eten om zo lang mogelijk gezond, energiek en mooi te blijven.”
Fitgirl Friday - Tessa & Merel - 5Tessa: Uiteraard komen er heel veel nieuwe recepten van ons bij, weekplanningen en geweldige workouts van abskoningin Ashely. Het is te koop vanaf 6 juni! Een aanrader voor iedereen die gezond en slank de zomer door wilt! “

Ja ja ;-). Maken jullie vaker dit soort trips?
Tessa: “We reizen graag, maar dit was de eerste keer dat we zo’n trip deden voor ons werk! Maar het smaakte zeker naar meer!”

Wat is The Green Happiness nou precies?
Merel: “We zijn beiden orthomoleculair diëtist. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor gezonde voeding. We begeleiden mensen persoonlijk naar een gezonder voedingspatroon, doen programma’s waarbij we groepen begeleiden die ook sporttraining krijgen en we geven presentaties/workshops. Dit combineren we met bloggen, het maken van e-books en het delen van recepten.”

“Nu zijn we helemaal into hoela-hoopen!”

Hoe komen jullie aan de motivatie?
Tessa: “Wij merken persoonlijk elke dag weer hoe erg wij gebaat zijn bij het goed zorgen voor ons lichaam in de zin van goed eten, bewegen, slapen en positieve dingen doen. Dit werkt super motiverend!”

Wie van jullie twee is het meeste ‘Fitgirl’? En waarom?
Merel: “Haha mooie vraag. Ik denk dat het niet heel veel scheelt. We zijn beiden altijd fanatiek met sporten en nieuwe dingen proberen. Het begon met crossfit, dit deden we drie maanden drie à vier keer per week, toen yoga, hardlopen, trainingen van Girlslovehealthy en nu zijn we helemaal into hoela-hoopen.”
Tessa: “Meestal starten we de morgen met stretchen, de oefeningen van Ashley, hoela-hoopen en daarna dansen op onze favoriete muziek. Dit doen we voor ons ontbijt dagelijks een uur.

Merel: “Tessa doet daarnaast ook nog yoga, dus wellicht is zij dan nog meer een Fitgirl ;-)” 

Ik zie voornamelijk foto’s met eten op jullie Instagram staan. Bij onze vorige Fitgirls zitten er vooral ook veel sportfoto’s bij. Hoe zit dat bij jullie?
Tessa: “Onze main focus is voeding. Daar ligt ons passie en zijn we in opgeleid. Wat kun je nu het beste eten om zo lang mogelijk mooi en gezond te blijven, dat willen wij weten en delen met de rest van de wereld! Natuurlijk sporten we ook heel graag, maar we zijn geen experts dus geven we er geen advies over, hoogstens over wat we zelf doen qua sporten.”
Merel: “Ja, s
portfoto’s zie je van ons wat minder, omdat we hier geen experts in zijn. En waarschijnlijk ook omdat we op die foto’s toch wat minder charmant staan met een rood bezweet hoofd haha.”

Wat is het meest mannelijke gezonde recept dat jullie zo kunnen bedenken?
Merel: “Het meest mannelijke… Op de een of andere manier denken mannen vaak dat ze vlees nodig hebben om ‘mannelijk’ te zijn. Wij zijn geen voorstander van vlees, omdat dit zwaar te verteren is voor je lichaam. Dus wij komen niet met een vlees gerecht haha. Ik geef mijn kerel vaak een lekkere curry gemaakt van rijst en gegrilde groenten, of ik maak een speltpizza met gegrilde paprika, tomaatjes en verse basilicum, of ik maak home-made quinoaburgers op portabello’s, zelfgemaakte chips van aardappelen, lekkere stamppotten etc. Hij eet wel vlees af en toe buiten de deur, maar hij vind het heel fijn dat ik meestal vegan kookt, omdat hij ook merkt dat hij zich veel fitter voelt!”

Als je jullie een beetje volgt, lijkt het alsof jullie al-tijd samen zijn. Gaan jullie ook vaak privé met elkaar om?
Tessa: “Dat klopt ook wel. We zijn heel veel samen, eigenlijk omdat we ook non-stop werken.”

Hoe kennen jullie elkaar eigenlijk?
Tessa: “Zes jaar geleden hebben we elkaar ontmoet op de eerste dag van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Sindsdien zijn we vriendinnen!”

Wie van onze vorige Fitgirls kennen jullie? Mooie anekdotes ;-)?
Merel: “We kennen bijna alle meiden! Zo leuk, we komen elkaar vaak tegen bij events! Het zijn stuk voor stuks allemaal lieverds. Haha, en de eventueel spannende verhalen die we van ze weten houden we mooi voor onszelf ;-)”

Fitgirl Friday - Tessa & Merel - 10Haha, snap ik wel. Nog een tip voor een volgende Fitgirl? Laat me raden, Ashley?
Merel: “Haha, ja precies. Ashley is zeker een aanrader voor de nieuwe Fitgirl, wij werken heel nauw met haar samen, dan is zij de sport-expert en wij de voeding-experts. Een super combie dus! Samen begeleiden we vrouwen in Amsterdam met ons Healthy and Happiness Program offline en ons boek komt er dus binnenkort aan zodat ook iedereen buiten Amsterdam mee kan doen met ons program!”

Wat kunnen we van jullie verwachten in de nabije toekomst?
Merel: “Wij gaan ons nu richten op vloggen, YouTube-filmpjes, en we willen zoveel mensen gaan bereiken met The Green Happiness Spirit! Daarnaast zou het ons super lijken om uiteindelijk een hardcopy boek van The Green Happiness in de winkels te hebben liggen!”

Zet ‘m op! Laatste vraagje dan: Hoe spenderen jullie het liefst een zaterdagavond?
Tessa: “Lekker dansen met vriendinnen!”

Hetzelfde als elke ochtend dus ;-). Hartstikke bedankt voor jullie tijd dames!