Dit zijn 5 bestemmingen die je beter kan overslaan in 2017

CREDITS: Foto: Shutterstock

Het is bijna 2017 en het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt is: waar zal ik wat reisjes heen gaan boeken dit jaar? Er zijn natuurlijk plekken waar jij je droomvakantie kan beleven. Toch zijn er een aantal bestemmingen waarvan je het wel verwacht, maar waar je beter niet naar toe kan gaan. Niet per se omdat ze gevaarlijk kunnen zijn, maar vooral vanwege het feit dat ze té populair zijn. Kortom, dit zijn…

5 Bestemmingen die je beter kan overslaan in 2017

Welcome to Miami

Bij bestemmingen als Miami denk je meteen aan prachtige babes en parel witte stranden met palmbomen. Toch kun je dit pareltje beter skippen in 2017. Naast vette gebouwen, heerst er ook het Zika virus. De boosdoener is de gelekoortsmug. Deze steekt graag mensen die door tropische temperaturen lopen. Terwijl jij dus lekker aan het bakken bent, kan het zijn dat je opeens geprikt wordt. Ondanks het feit dat het niet dodelijk is, is het wel besmettelijk. Je zal 3 tot 12 dagen lang last hebben van koorts en ernstige gewrichtspijn. Of dat die babes en palmbomen waard zijn, is natuurlijk aan jou.

De sleutel tot geluk

Als je vanuit Miami door naar het zuiden rijdt kom je in Key West terecht. Verwacht typische Caribische sferen, maar dan met een Amerikaanse touch. In de Keys vind je tevens het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten. Op een heldere dag kun je daar een kustlijn van Cuba zien. Maar belangrijker nog, het is er geheel Zika vrij! Ik raad je wel aan om daarvoor een ritje te doen over de Everglades, waar je krokodillen kunt spotten.

bestemmingen 6
Foto: Shutterstock

Barcelona

Barcelona, is zoals Amsterdam, enorm uit z’n voegen aan het groeien. Locals worden steeds minder gelukkig van de vele toeristen en ook voor toeristen zelf wordt de stad steeds minder interessant, als het zo doorgaat. Barcelona’s got it all, dat is één ding dat zeker is. Vandaar ook dat de stad zo populair is. Maar de overheid laat het té veel vollopen. Pakistanen domineren de stranden met hun ‘cerveza, beer’ en Afrikanen domineren wandelpaden rondom de haven met neppe sneakers en ‘Ray Berry’ zonnebrillen. Daarnaast is het gewoon vaak enorm druk. Laten we deze mooie stad niet verpesten en de komende tijd weekendjes weg boeken naar andere steden, zoals bijvoorbeeld…

Lissabon

Lissabon is het Portugese zusje van Barcelona. De stad ligt, net als BCN, aan zee en heeft een vergelijkbaar klimaat. Al kunnen de temperaturen nog wat hoger oplopen, omdat het flink wat zuidelijker ligt. De frisse wind uit de Atlantische Ocean, maakt dit gelukkig erg dragelijk en dus ideaal voor een citytrip. In beide steden hangt een lekker relaxte sfeer en hanteren ze een typisch Mediterraanse levensstijl: tranquilo, tranquilo. Het mooie aan Lissabon is dat het nog niet is aangetast door massatoerisme en is evenmin prijzig om heen te vliegen vanuit Nederland.

Manify Barcelona City Trip
Foto: Shutterstock

Times up for NYC

New York City bestaat uit twee delen, het echte New York en het New York voor toeristen. Onder andere Times Square behoort tot dat laatste. Bewoners van de ‘Big Apple’ ontwijken Times Square als of het een ziekte is. Geen Zikavirus in dit geval, maar een overvloed aan toeristen. Plus de hoge prijzen die dit fenomeen met zich meeneemt. De enige inwoners die graag naar het Neon paradijs komen, zijn ondernemers. Souvenirshops waar je voor een sleutelhanger dezelfde prijs betaald, als voor een grote friet speciaal met een frikandel in Nederland. Selfie sticks die duurder zijn dan de centimeters die ze uitsteken. En een American Grill waarvoor je betaald als of je in een tweesterrenrestaurant zit te dineren. Kortom, Times Square is té toeristisch. Maar toch, het blijft een enorme stad, dus…

Brooklyn heeft de broek aan

Dít is het echte New York. Manhattan heeft misschien Broadway, maar Brooklyn heeft die nostalgische feeling die je in de drukte mist. Een huiskamerbandje terwijl je een verse kop koffie drinkt, de ‘zeemeerminnenparade’ in Coney Island en het meer in Prospect Park  van 24 voetbalvelden groot. Straatartiesten, lokaal voedsel, elke hoek van Brooklyn zit vol met verrassingen. Leuk feitje trouwens: toen New York City nog New Amsterdam heette, en dus in Nederlandse handen was, stond Brooklyn bekend onder de naam Breuckelen. Uiteindelijk is dat dus hernoemd naar Brooklyn.

bestemmingen 8
Foto: Shutterstock

Big Ben er even niet

De Big Ben is misschien wel de bekendste toeristenattractie van Engeland. Wil je naar Londen gaan in 2017, dan loop je wel de Big Ben mis. Het gebouw is er wel, maar voor het eerst in 157 jaar zal de klok niet slaan. De wereldberoemde klok zal in 2017 voorlopig zijn laatste slag slaan, voor hij onder het mes gaat. Dat gaat zeker tot 2020 duren. Je zal dus voortaan zelf op je horloge moeten kijken hoe laat het is.

Praag

In midden-Europa vindt je namelijk nog zo’n iconische klok. Deze is wel een stuk astronomischer, ook in zijn uiterlijk. De tikker wordt zelfs gezien als één van de meest mechanische pareltjes van de wereld. Het klokje wijst al sinds 1410 de tijd aan voor ieder die zich in Praag bevindt. En de stad zelf is ook tijdloos. Zo kun je Middeleeuwse forten en tuinen ontdekken die vrijwel onaangeraakt zijn sinds hun bouw.

bestemmingen 4
Foto: Shutterstock

Pisaai

Italië is een prachtig land, maar eigenlijk is de scheve toren van Pisa maar een beetje saai. Een te voor de hand liggend ‘wereldwonder’. Probeer daarnaast maar eens een normaal plekje te vinden op het grasveld. Als je de toren weg zou denken, zou je haast denken dat je een bezoekje bracht aan de binnentuin van de psychiatrische afdeling. Mensen die zo originele mogelijk tegen de toren aan leunen…

Abu Dhabi

Van alle bestemmingen is Abu Dhabi een geval apart. In amper 15 jaar tijd ging de stad van straatarm, naar belachelijk rijk. Allemaal dankzij het zwarte goud, genaamd olie. Daar is dan ook flink gebruik van gemaakt, waardoor de torens de lucht in vlogen. Deze zijn zeker drie keer hoger dan die scheve toren in Pisa. In tegenstelling tot een enkele foto van Pisa, kun je in Abu Dhabi genieten van een pretpark op een eiland, een woestijn safari, een paleis bezoek en het beroemde valken center, waar vogels vliegen met een waarde van $20.000. Meer dan genoeg bestemmingen voor foto momentjes. Je betaald wel wat meer voor deze trip, maar dat is het zeker waard.

bestemmingen 3
Foto: Shutterstock

Wow, we’re not going to Ibiza!

Niks mis met Ibiza natuurlijk, het blijft een veelzijdig en mooi eiland, maar de keuze is nogal voor de hand liggend. Daarnaast is de kans groot dat je er al meerdere malen geweest bent, dus tijd voor wat anders! Verandering van spijs doet eten en wij hebben honger!

Agua Amarga

Voor zij die toch echt aan de Spaanse costa willen blijven zijn er genoeg andere bestemmingen. Ga bijvoorbeeld naar Agua Amarga. Waarbij het vroeger een intiem vissersoord was, is het plekje nu veranderd in een kustlijn met kristallen wateren. Laat je dus niet misleiden door de macabere naam Playa de los Muertos. Mocht je wat anders willen met je vakantie kun je de vulkanische uitstulpingen bewandelen. Daarnaast is het een prachtig uitzicht en heb je  genoeg accommodatie zonder dat je gestoord wordt door overbevolking. Mijn vakantie is geboekt!

bestemmingen 2
Foto: Shutterstock

Total
1
Share