De 10 meest luxe proeverijmenu’s van restaurants over de hele wereld

CREDITS: L’Arpège

Als je een echte food liefhebber bent dan is het bestellen van een meervoudig proeverijmenu de hemel op aarde voor je. Deze menu’s zijn overal ter wereld te bestellen, maar je moet er wel iets voor over hebben. De uitgebreide maaltijden kunnen soms oplopen tot wel € 1.000,- per persoon. Insider heeft uitgezocht welke restaurants de beste proeverijmenu’s hebben inclusief het prijskaartje dat daar aan hangt. Er is gekeken naar de prijs voor een maaltijd voor twee personen en de prijs voor wijn is inbegrepen. Dit zijn de 10 meest luxe proeverijmenu’s van restaurants over de hele wereld. Bon appetit!

10. Saison | San Francisco

proeverijmenu

Bron: Flickr/T.Tseng

De gerechten bij Saison worden gemaakt op basis van lokale ingrediënten en producten uit eigen tuin. Voor twee personen betaal je €730,- voor een proeverijmenu van 8 tot 10 gerechten. De wijnparing komt daar extra bij voor een prijs van €270,-. De “Whole Radish Plant” blijkt een van de favoriete gerechten. Dit zijn deels gegrilde, gepocheerd en plantaardige rauwe groenten.

9. Restaurant Le Meurice Alain Ducasse | Parijs

Bron: Le Meurice

Le Meurice Alain Ducasse wordt geleid door Chefs Alain Ducasse en Christophe Saintagne. Dit restaurant serveert grote Franse gerechten in een luxueus interieur. Gerechten die ze aanbieden zijn kreeft, groenten gekookt in zoutkorst en kip gekookt in wild knoflook met paddenstoelen. Met twee personen heb je voor €760,- een proeverijmaaltijd van 5 gangen.

8. L’Arpège | Parijs

proeverijmenu-3

Bron: : L’Arpège

De L’Arpège van Alain Passard gebruikt eigen groenten uit de tuin van de chef-kok. Deze tuin bestaat uit vijf hectare landbouwgrond. Genoeg keuze dus! De starters die ze serveren zijn allemaal drie Michelin-sterren waard. Maar het echt signature gerecht is de Oeuf à la Coque. Dit is licht gekookt eigeel met crème fraîche, esdoornstroop, azijn en specerijen. Met z’n tweeën krijg je hier maar liefst 12 gangen voor €780,- .

7. Alain Ducasse au Plaza Athénée | Parijs

Een van de beste restaurants in Frankrijk is dat van Alain Ducasse in het Plaza Athénée. 25 jaar geleden begon hij met zijn werk. Hij serveert gerechten met eenvoudige maar onvergetelijke ingrediënten die er prachtig uitzien. Daarnaast is de locatie van het restaurant ook een prachtige omgeving om in te dineren. Voor €780,- krijg je hier een 5-gangendiner.

proeverijmenu-4

Bron: Plaza Athénée

6. Guy Savoy – Parijs

Bron: Guy Savoy

Guy Savoy runt zijn gelijknamige restaurant met precisie, service en finesse. Zijn restaurant behoort tot een van de duurste proeverijmenu’s ter wereld. Zijn 11 gangenmenu bestaat onder andere uit een artisjok zwarte truffelsoep en barbecueduif. Het menu staat bekend om zijn kleuren, texturen en smaken. Voor dit proeverijmenu betaal je €790,- .

5. Joël Robuchon | Las Vegas

Bron: Joël Rubuchon

Chef Robuchon heeft een aantal succesvolle restaurants over de hele wereld. Een van de mooiste is het restaurant in Las Vegas gelegen in het beroemde MGM-herenhuis. Deze plek is meesterlijk ingericht met marmeren vloeren en een tuinterras. De keuken wordt geleid door de uitvoerende chef-kok Christophe de Lellis en zijn brigade die elk ingrediënt deskundig gebruiken. Een bekend gerecht is de osetra kaviaar met zachte bloemkoolcrème en gelée van groene asperges. Het proeverijmenu bestaat uit 18 gangen voor een prijs van €820,- .

4. Kitcho Arashiyama Honten | Kyoto

proeverijmenu-20

Bron: Tabelog

Kitcho wordt geleid door Chef Kunio Tokuaka. Hij zorgt ervoor dat elk gerecht als een waar kunstwerk wordt geserveerd. Hiervoor worden onschatbare antieke serviezen gebruikt, die worden gevuld met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de nabijgelegen rivier en de glooiende heuvels. Binnen in het restaurant zijn verschillende privé kamers met aparte tuinen voor een intiem diner. Een proeverijmenu met 12 gangen kost €900,- .

3. Masa | New York

Masa Takayama is de beroemde sushi chef-kok achter dit restaurant in New York. Hij brengt een aantal van de beste Japanse gerechten naar Amerika. Vanaf de bar kun je precies zien hoe Masa zich volledig inzet om zijn eigen gerechten klaar te maken. Dit gebeurd met de hoogste kwaliteit. Dencomplete ervaring bestaat uit 20 tot 25 gerechten voor een prijs van €1090,- . De wijnen worden hier apart bij geserveerd voor €230,- per persoon.

proeverijmenu-13

Bron: Masa

2. Ultraviolet | Shanghai

Bron: Ultraviolet

Ultraviolet is een experimenteel restaurant van Chef Paul Pairet. Tijdens een vier uur durende maaltijd worden diverse gerecht geserveerd in een bijzondere ruimte. In de ruimte wordt het decor gevuld met bezienswaardigheden en begeleidende geluiden die geheel volgens thema aangepast kunnen worden. Dit proeverijmenu is bedoeld om je zintuigen op verschillende manieren te prikkelen door middel van beelden, geluiden en geuren. De 20 verschillende gangen worden aangeboden voor €1570,-.

1. Sublimotion | Ibiza

Sublimotion is de nummer 1 op deze lijst en bevindt zich in het Hard Rock Hotel in Ibiza. Een prima plek voor dit prachtige restaurant dat wordt geleid door Chef Paco Roncero. Zijn werk is inmiddels bekroond met 2 Michelin sterren. Het uitgebreide proeverijmenu is bedoeld om met 12 personen drie uur lang te genieten van de beste gerechten. De 25 medewerkers zorgen voor een onvergetelijk diner met zelfgemaakte cocktails, 360 graden projecties, neon eettafels en gerechten die experimentele technieken bevatten. Je kunt deze uniek ervaring in Ibiza beleven voor €2990,-.

proeverijmenu-21

Bron: Sublimotion

Total
16
Share