Whiskey heeft dus blijkbaar heel veel gezondheidsvoordelen

Whiskey, welke levensgenieter houdt er nou niet van? Toch is er gebleken dat deze alcoholische versnapering niet tot de meest populaire dranken hoort. Waarom is een vraag. Wat we wel zeker weten, is dat whiskey goed is voor de gezondheid. In zekere mate natuurlijk, maar er zijn heel wat voordelen. En die we hebben we voor je op een rijtje gezet!

Voordelen van whiskey: meer whiskey, meer beter

Zoals de Amerikaanse schrijver Mark Twain ooit zei: “Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough.” Of hij al af wist van de voordelen van het drinken van whiskey weet men niet, maar dat hij gelijk heeft weten wij wel. Hieronder verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd over het drinken van whiskey en man, wat zijn wij blij met deze resultaten.

1. Whiskey is goed voor de lijn

Ja een dikke streep is ook een lijn, maar whiskey bevat volgens LiveStrong geen vetten en koolhydraten. Het drankje bevat weinig calorieën waardoor je het tijdens je dieet genoeg van kan consumeren. Zorg er wel voor dat je het niet combineert met zoete sappen. Lekker puur is veel beter.

2. Verkoudheid

De Schotten uit de achttiende waren al slimme knakkers; zij gebruikte het als geneesmiddel tegen verkoudheid. Het begon allemaal met het op smaak brengen maar nu heeft Hot Toddy een whiskey drankje ontwikkeld voor de koude winterdagen. Dag verkoudheid!

3. Relax

Treat yourself! Na een lange werkdag zorgt één glas whiskey voor wat ontspanning. Door de verbeterde bloedcirculatie heeft het ook invloed op je hart, wat dus weer zorgt voor het relaxte gevoel.

4. Het tegengaan van beroertes en houdt het hart gezond

Door dagelijks een glas te drinken van een lekkere, pure whiskey, maak je minder kans op een beroerte. De Harvard studie vertel: “It is safe to say that alcohol is both a tonic and poison”. Het vermindert ook nog eens de kans op een hartaanval. Het heeft namelijk de eigenschap om kansen op bloedproppen en hartproblemen te voorkomen. De antioxidanten zorgen ervoor dat het cholesterol zich minder goed in je aderen kunnen gaan nestelen. Dat geeft weer een boost aan je cholesterolwaarde. Let er wel op dat je dit met mate doet; pak niet meteen die hele fles erbij.

5. Werkt tegen dementie

We weten dat als je veel drinkt, er soms zwarte vlekken van de vorige avond zijn. Daarom zou je niet gelijk zeggen dat whiskey zou kunnen helpen tegen dementie. Maar volgens onderzoek is gebleken dat mensen die één tot zes glazen whiskey in een week nemen, de helft van deze drinkers minder kans op dementie hebben als niet- of stevige drinkers.

Af en toe een glaasje whiskey naar achter tikken kan dus geen kwaad. Het werkt natuurlijk niet als medicijn, maar laten we bovenstaande punten gewoon met een korreltje zout nemen en genieten van dat glaasje whiskey op de avond.

 

Total
29
Share