Waarom Warren Buffet leeft volgens een dieet van een 6-jarige

CREDITS: Screenshot HBO Max | Becoming Warren Buffett

Als Buffet een restaurant binnenloopt verwacht je dat de befaamde investeerder wat Dom Pérignon met oesters en kaviaar besteld.

Niks is minder waar, want als de CEO van Berkshire Hathaway je horecalocatie binnenloopt kan je een bestelling van patat met Cherry Coke verwachten. En achteraf? Waarschijnlijk een waterijsje.

Levensduur te danken aan dieet

“Ik besta voor een vierde uit Coca-Cola”, je zou misschien denken dat Warren zijn aandelen bedoeld. Maar, niks is minder waar: in een interview met Fortune vertelt de beleggersgoeroe dat hij zo’n vijf blikjes Cherry Coke per dag wegtikt.. Dat klinkt allesbehalve gezond, maar de beste man is gisteren 92 jaar geworden en gek genoeg dankt Buffet dat aan zijn dieet. Hij grapte dat het sterftecijfer bij 6-jarigen het laagst ligt, logischerwijs besloot hij dus te eten als een 6-jarige. Tja, in zijn eigen gezondheid investeren blijkt Buffet dus een minder grote held te zijn dan op de aandelenmarkt.

Buffet doet er nog een schepje bovenop

Goed, een beetje Coca-Cola op zijn tijd is nog niet eens zo heel erg. Maar, Warren neemt het 6-jarige dieet naar the next level. Uit verschillende rapporten blijkt dat Buffet een ‘Gold Card’ heeft bij McDonalds, en dat zijn favoriete ontbijt dan ook uit een hamburger en een colaatje van het restaurant met de gouden ringen bestaat. Buffet geeft daarbij wel aan dat het ontbijt afhankelijk is van de markt. Als de aandelenmarkt namelijk slecht verloopt eet hij alleen een McMuffin of een worstpasteitje. In de middag is Buffet fan van een hotdog met daarna een bolletje ijs erachteraan. Het gemiddelde kind droomt hiervan.

Buffet normaler dan normaal

De levensstijl van Buffet is niet alleen op het gebied van eten iets dat je niet verwacht. De 92-jarige investeerder staat sowieso bekend om hoe normaal en nederig hij altijd is geweest. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” Dat neemt Buffet wel heel erg letterlijk. Hij woont sinds 1958 al in hetzelfde huis dat hij meer dan 60 jaar geleden voor nog geen 30.000 euro heeft aangeschaft. Ook heeft hij nog nooit voor een ander bedrijf gewerkt dan Berkshire Hathaway. Daarmee maakt Buffet zich geliefd bij menig mens. En dat is goed te zien in bijvoorbeeld de docu Becoming Warren Buffett:

Source:
Fortune, HBO Max | Becoming Warren Buffett