Overleef de zondag: zo bestrijden chef-koks de kater!

Het is zó herkenbaar: op zaterdagavond ben je helemaal het mannetje in de kroeg. Je hebt zelfs laten zien dat je nog een jongedame kan versieren hier en daar. De zondagochtend is dan weer een stuk minder leuk. Je hoofd bonst aan alle kanten en je zegt tegen jezelf: dit wil ik nooit, maar dan ook écht nooit meer. Wat kun je nu het beste doen tegen zo’n gigantische kater waar je niet vanuit jezelf boven opkomt? Om je op weg te helpen hebben we een aantal recepten op een rijtje gezet voor je. Recepten van de allerbeste chef-koks en tips vanuit de hele wereld.

Anti-kater recepten

Wie kunnen er nu beter weten welke ingrediënten samengevoegd leiden tot het perfecte anti-kater recept? Juist, de beste chef-koks ter wereld. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet voor je.

1. De Bloody Mary van Jamie Oliver

Een bekend anti-kater recept maar daardoor niet minder useful. Aan deze Bloody Mary zit een Jamie-twist, in de vorm van gerookte Jalapeño-pepers in de Wodka.

2. Rebels triootje van Anthony Bourdain

De Amerikaan verdient zijn geld met eten en drinken over de hele wereld. Hierdoor is de kans aanwezig dat er een kater om de hoek komt kijken. Hiervoor heeft hij iets bedacht: “Neem een aspirientje, drink wat cola en rook een joint,” vertelde Anthony in een interview met Tmzsports.

3. Eieren met pittige saus van Nigella Lawson

De vrouwelijke chef-kok heeft een flinke caloriebom bedacht die jou helpt om er weer boven op te komen. Een pannetje met eieren, gekookt in een pittige tomatensaus afgewerkt met veel chilikruiden, Parmezaanse kaas en brood.

Foto via: Nigella Lawson

4. Michelada & egg sandwich van Nick Korbee

De Mexicaanse cocktail Michelda is een mix van bier, lime juice, diverse sauzen, pepers en paprika’s. De combinatie van een beetje alcohol met de calorieën van een egg sandwich zijn volgens de New Yorker perfect tegen jou hangover.

Anti-kater

Total
1
Share