De ultieme gin-tonic: zoals hij altijd al bedoeld was

De ene gin-tonic is de andere niet. Het zit hem bij een goede gin-tonic dan ook in de details: een goede gin, een bijpassende tonic en ingrediënten die het beste naar boven halen in beide. De kunst van een goede G&T is aandacht voor de aard van de gin en kennis over hoe je deze optimaal naar boven kunt laten komen. Er zijn talloze gin-tonic recepten, die allemaal draaien om de karakteristieken en kenmerken van de verschillende gins en tonics. Na een duikje genomen te hebben in deze wereld, hebben wij voor jullie het recept waarmee jij zelf de ultieme gin-tonic creëert.

De perfecte gin-tonic: vijf essentiële ingrediënten

Iedereen heeft zo zijn voorkeur wanneer het aankomt op gin-tonic. Het is dan ook altijd zoeken naar de perfecte balans waarbij alle smaken het beste tot hun recht komen. Wij hebben een super lekker, fris en fruitig gin-tonic recept voor je.

Komt ‘ie dan:

  • Heel veel ijsklontjes
  • 50 ml Bulldog gin
  • 150 ml Schweppes Premium tonic
  • Zeste van een limoen
  • Schijfje grapefruit

Erg moeilijk is hij niet, erg lekker wel. Een écht goede G&T serveer je in een bolvormig glas. Ook wel een coppaglas of ballonglas genoemd. Begin daar dus mee en doe hier een flinke stash ijsklontjes in. Vervolgens giet je er 50 ml gin overheen. Ga voor een zachte gin, zoals Bulldog, om de smaak te perfectioneren. Roer dit even goed door, zo wordt het glas ook lekker koud.

Voeg vervolgens de tonic toe. De verhouding van gin tegenover tonic moet dus ongeveer 1:3 zijn. Neem dan de zeste van een limoen, oftewel de schil. Deze kan het best met een fijne rasp. Neem dan een schijfje grapefruit, haal deze langs de rand van je glas voor wat extra smaak en voeg hem vervolgens toe aan je gin-tonic. Et voíla: een G&T waar je lokale bar jaloers op zou zijn. Maar dan helemaal home made.

We horen je denken: geen citroen? Geen komkommer? Nou, nee. De limoen en grapefruit geven de gin-tonic een fruitig effect, waarbij het citrus- en korianderaroma versterkt wordt. Dit houdt hem fris en zacht. Elke toevoeging haalt een ander karakter van de gin naar boven. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een kaneelstokje om het zoethoutaroma te versterken, of korianderblaadjes om hem kruidiger te maken. Het is hierbij ook even zoeken naar welke tonic je gebruikt: ook tonics zijn namelijk bepalend voor het karakter. Cheers!

Total
27
Share