Goed verhaal: Man betaalt in 2010 pizza’s met Bitcoins en had nu $100 miljoen kunnen hebben

We leggen allemaal graag een eurootje extra neer voor een goeie pizza, maar twee pizza’s kopen voor 100 miljoen dollar is wellicht wat overdreven. Een Amerikaanse softwareontwikkelaar heeft toch de stap gezet. Alleen wist de Amerikaan toentertijd nog niet dat hij een wel erg bizarre aankoop deed…

Bitcoin maakt het leven voor sommigen heel mooi. Voor anderen helaas wat minder, bewijst zich zo maar weer.

De Amerikaan besloot in 2010 om 10.000 Bitcoins neer te tellen voor twee grote pizza’s. Dit grapje koste hem toen slechts 40 dollar. Echter had hij natuurlijk nooit verwacht dat de Bitcoin anno 2017 inmiddels zoveel waard zou zijn en dat hij als hij die pizza’s had geskipt, hij nu 100 miljoen dollar in handen had gehad. Dan hebben we het over een partijtje bad luck.

“Ik betaal 10.000 Bitcoins voor twee pizza’s… twee grote, zodat ik nog iets voor morgen heb.” – Lazlo Hanyecz

 

Twee pizza’s kopen voor 100 miljoen dollar

22 mei 2010 zal hoogstwaarschijnlijk voor altijd een duistere dag zijn voor meneer Lazlo Hanyecz. Een jaar geleden had niemand voor ogen dat de Bitcoin zo erg zou groeien. Na de piek van 1100 dollar in 2013 is de Bitcoin tot een jaar geleden niet meer boven de 750 dollar uitgestegen.

Daarna schoot Bitcoin als een raket weer uit de grond en zijn de waardes  inmiddels te belachelijk voor woorden.

“Niemand hechtte destijds ook maar enige waarde aan Bitcoins. Het idee om er pizza’s mee te betalen was dan ook ongelooflijk cool.” – Lazlo Hanyecz

Britse delivery guy

Zo gezegd, zo gedaan. Een Brit besloot de uitdaging aan te gaan en wilde best twee pizza’s kopen voor een aantal Bitcoins. Attentie mister Hanyecz, uw bestelling is klaar, twee kant en klare Johns pizza’s. De Brit maakte er ook nog eens winst op, want voor de pizza’s was hij slechts 25 dollar kwijt. Top geregeld heren. Nu maar hopen dat de Brit met zijn goeie gedrag de Bitcoins bewaard heeft, want dan heeft dit grapje hem multimiljonair gemaakt.

Moraal van het verhaal: pizza stelt ons nooit teleur. Met uitzondering op deze gebeurtenis.

twee-pizza's-bestellen

Total
21
Share