Rotterdamse kok maakt de duurste hamburger ter wereld

Ter ere van International Hamburgerday heeft Chef Diego Buik afgelopen zondag, op het Hembrugterrein in Zaandam, de duurste hamburger ter wereld gepresenteerd aan de pers. De prijs van dit pareltje is maar liefst €2050,-, maar als je naar de gebruikte ingrediënten kijkt is dit niet echt een verrassing…

duurste hamburger ter wereld

Ingrediënten

De duurste hamburger ter wereld is gemaakt van Japans dry aged wagyu (je weet wel, die gemasseerde koeien die , naar klassieke muziek mogen luisteren), Oosterschelde kreeft, foie gras, witte truffel, Remeker kaas, Japanse fruit tomaat, à €20,- per kilo, en kaviaar. Het broodje is een brioche met saffraan en bladgoud en gebakken door bakker Edwin Klaassen van Demerzo. Maar wat is een burger zonder goede saus? Zo besloot Chef Diego ook hier extra veel moeite in te steken. De saus bestaat namelijk uit een reductie van 35 kreeften, Madagascar vanille, saffraan, Jamaican Blue Mountain koffie en vierendertig jaar oude soja saus. Haute cuisine burgertje dacht ik zo.

duurste hamburger ter wereld

Diego Buik

Diego staat bekend als de ‘Hamburger Koning’ van Nederland. Zijn liefde voor hamburgers ontstond in Londen, waar hij twee jaar als souschef werkte bij Soho House. Eenmaal terug in Nederland besloot hij zich volledig te richten op burgers en het verbeteren van zijn recept, wat in 2015 leidde tot de titel ‘Beste hamburger van Rotterdam’ en nu dus in het Guinness Book of Records komt met de duurste hamburger ter wereld. Ook denkt hij al na over een volgend project, namelijk op het maken van een Hamburgerbijbel. Alleluja!

duurste hamburger ter wereld

Total
1
Share