Over stelletjes: samen zuipen is langer samen blijven

Onderzoek laat zien dat stelletjes die vaak samen dronken worden, langer samen blijven. Tag je samenblijfmaatje en tik die liters weg. De huisje boompje beestje-stellen moeten toch maar eens ruimte maken voor meer wilde met drank overgoten escapades.

Stelletjes die samen dronken worden

Nu willen wij uiteraard niet de oorzaak zijn achter een drankverslaving bij stellen. Daarom is het belangrijk om hier meteen bij te vermelden: of je nou samen drinkt, of niet, stelletjes die op één lijn zitten betreft drankgebruik, blijven langer samen.

Een onderzoek dat is gepubliceerd in Journals of Gerontology B: Psychology Sciences, laat namelijk zien dat het huwelijk voor stellen boven de vijftig beter in elkaar steekt als ze samen drinken. Of juist beiden broodnuchter blijven.

Dronken koppen, niet te stoppen

Ruim 3000 stelletjes, die gemiddeld 33 jaar met elkaar waren getrouwd, zijn gevraagd naar het drankgebruik van hun huidige partner. Bij meer dan de helft van de stellen dronken allebei de partners. Deze stellen waren dan ook het gelukkigst. Stellen waarbij allebei de partners niet drinken zijn echter óók erg gelukkig.

Voor de stellen waarbij maar één van de twee graag drankjes wegtikt was er minder goed nieuws. Deze stellen waren namelijk minder gelukkig dan de stellen die qua drankgebruik wél op één lijn zaten.

Als Tim bijvoorbeeld in zijn eentje de kroegentijger uithangt, zit het huwelijk ineens een stuk minder in elkaar.

Eveneens als Sarah haar heupen flink los slingert op de bar, terwijl Frank al in bed ligt, is het kwaad helemaal geschied. Vrouwen die veel drinken terwijl hun partner dat niet doet, schijnen namelijk ongelukkig te zijn in het huwelijk.

Cheers to the freakin’ weekend, guys!

stelletjes-drinken

 

 

Total
8
Share