Homemade Manify Burger, the best a man can get

Het zonnetje schijnt, de biertjes staan koud, wat missen we: een stukkie vlees. Maar om nou weer standaard te gaan barbecuen? We besloten burgers te gaan maken. From scratch! Oké, we hebben het vee niet zelf geslacht, maar we zijn het gehakt zelf gaan draaien! Het duurt even, maar als je dan eenmaal die eerste hap neemt… 7e hemel!

We hebben de boel met foto’s gedocumenteerd, want dit is iets dat elke man een keer in de zoveel tijd moet doen!

Manify Burger

Oké, al eerder schreven we over de ‘Worlds Best Hamburger‘, maar de Manify Burger stoot ‘m van de troon hoor! Genoeg reden om dit zelf ook eens te gaan proberen, lijkt me.

Benodigdheden

Gehaktmolen en burgerpers
– Rundvlees (bijv. runderriblap)
Manify Burger - 4– Chorizo
– Speklappen
– Rode paprika
– Heksenkaas
– Baconreepjes
– Tomaten
– Aubergine
– Avocado
– Jalepeños
– Remia Wild Bill knoflooksaus
– Augurken
– Cheddar plakjes
– Augurken
– Italiaanse bollenManify Burger - 2Het belangrijkste is natuurlijk het vlees! Om het gehakt te draaien heb je ten eerst een gehaktmolen nodig (hier te koop), maar daarnaast ook een aantal lekkere stukjes vlees. Wij hebben gekozen voor een goed stuk rundvlees, speklappen, chorizo en een paprika! Door de chorizo zijn verdere kruiden overbodig! Mocht je echt niet zonder extra ui en knoflook kunnen, dan kan je dit natuurlijk toevoegen. Hak dit vlees in stukjes en verzamel (en snij) ook de rest van de ingrediënten:

Dan is het tijd om het gehakt te gaan draaien! In random volgorde gooi je de stukken vlees en paprika door de molen. Gouden tip: constant blijven draaien en niet te veel tegelijk! Is al je vlees in gehakt veranderd, mix het dan nog even goed door elkaar met de blote (gewassen) handen.

Vergeet ondertussen niet alvast de barbecue aan te steken en je zou alvast de guacamole kunnen maken. Hoe je dat doet, lees je hier. Wil je het simpel houden? Prak een avocado met een klein beetje melk en citroen/limoensap. Daarna: hamburgers persen!

Het water loopt je vast al in de mond, maar je moet nog even wachten. Zodra de kooltjes wit zijn gooi je de burgers en de flinterdunne aubergines op de barbecue. (Voor de scherpe boys onder ons: wij waren inderdaad te gretig, de kooltjes waren nog niet op ideale temperatuur). Tijdens het bakken moet je proberen maar één keer te hoeven draaien!

Nu vlees lekker ligt te braden, kun je de broodjes gaan beleggen. Dit is de volgorde: onderkant broodje, heksenkaas, guacamole, tomaat en augurken. Op de andere kant doe je de knoflooksaus en de jalepeños. Als het vlees bijna klaar is, leg je de cheddar op de burgers om even mee te smelten en warm je de bacon kort op, op de barbecue.

De tijd is gekomen. Je burgers zijn gebakken en kunnen op het broodje. Het is een flinke hap, dus het is handig om er een sate- of sandwichprikker in te doen! Smakelijk eten heren.

 

 

Total
0
Share