Cow vs. Pulled Chicken Piri Piri | Manify Burger

Manify Burger Juni: Cow vs. Pulled Chicken Piri Piri bij Bar35

Niet alleen in de wei gaan koeien en kippen prima met elkaar – zelden dat je ze er over hoort, maar ook op de burger zijn ze perfect in balans. Beeld het jezelf even in… Een heerlijk sesam broodje, besmeerd met wat sambal badjak mayo. Daar bovenop: pittige rucola, tomatenrelish en augurk. Spicy, zoet én zuur, en dan moeten we nog beginnen. Het kloppende hart van de burger volgt: een dikke black angus patty, afgetopt met een dikke plak cheddar. Het boeltje wordt afgemaakt met slow cooked pulled chicken met pittige piri piri saus. Je zou verwachten dat het niet tussen een broodje zou passen, en we kunnen je vertellen: dat doet het ook bijna niet!

Zelf laten maken

Heel juni (2018) is de Manify Burger in de vorm van een Cow vs. Pulled Chicken Piri Piri te bestellen bij de burger-experts van Bar35, in ‘s-Hertogenbosch, die ‘m samen met ons hebben samengesteld. De Manify Burger wordt geserveerd met een biertje dat perfect paired met het eten. Deze maand is dat de gloednieuwe I.P.A. van Brouwerij ‘t IJ: de Summer Galaxy I.P.A., heerlijk van het vat!

Bar35
Bar35 is een van ‘s-Hertogenbosch’ eerste ‘Burger + Bier’ eetcafés en is nog altijd een van de meest populaire plekken voor zowel toeristen als locals. De kaart is altijd verrassend en de sfeer is er zo goed, dat een avondje rustig eten vrijwel onmogelijk is, aangezien je (wij in ieder geval wel) er altijd ‘per ongeluk’ een latertje van maken. Een absolute aanrader dus!

De Manify Burger + Summer Galaxy I.P.A. + Verse frites + Mayo kost je €18,-. En dan weet je zeker dat de burger tot in perfectie voor jou gemaakt is.

Daarnaast is hij exclusief te koop bij MANIFY: Out of office, op 1 juni!

Zelf maken

Ben je totaal niet in de gelegenheid om naar het zuiden des lands te gaan in juni of ga je liever zelf aan het werk, dan hebben we het volledige recept voor je!

[ezcol_1half]Ingrediënten:
– Sesambroodje
– Sambal badjak
– Water
– Mayonaise
– Verse pittige rucola
– Augurken (slices)
– Rijpe tomaten
– Honing[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end] – Black Angus Burger (of van gewoon rundvlees)
– Cheddarkaas
– Kip op bot (poten, vleugels, halve kip)
– 1 Rode peper
– 1 Teen knoflook
– Paprikapoeder
– Citroensap
– Olijfolie
– Peper en zout[/ezcol_1half_end]

Sambalmayo:
Meng de sambal badjak en de mayonaise door elkaar tot het de gewenste smaak heeft. Denk er aan dat de piri piri ook pittig is. Leng het een beetje aan met water voor de dikte. Smeer dit op de onderkant van het broodje.

Tomatenrelish:
Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwarm ze kort met een scheutje honing. Laat het daarna afkoelen. Je kan er als variatie een gesnipperd sjalotje doorheen doen.

Pulled chicken:
Bak de kip goed op een houtskool BBQ tot hij bijna gaar is. Wikkel het dan in de folie en leg het voor vier uurtjes in de oven op 60-80 graden. Daarna kan je de kip kaal plukken!

Piri Piri saus (ingrediënten voor 1 burger):
Pureer de pepertjes, knoflook, paprikapoeder, citroensap, zwarte peper en zout. Breng op de gewenste smaak en top hier de burger mee af!

Smakelijk, amigo, en cheers!

Total
18
Share