Greek God | Manify Burger

Manify Burger Oktober: Greek God bij Bar35

Simplicity is key, dat bewijst deze Manify Burger maar weer eens. Deze perfect uitgebalanceerde burger met Griekse invloeden gaat je gegarandeerd verbazen. Daarnaast is hij ook nog eens zeer royaal belegd. Denk aan een heerlijke zoete tomatenmarmalade en flink wat fetakaas!

Bij de Manify Burger komt altijd een bijpassend biertje, dat de smaaksensatie alleen maar versterkt. Dit keer de ‘Mannenliefde’ van Oedipus. Niet alleen omdat Oedipus een Prins uit de Griekse mythologie is, maar gewoon omdat de smaken zo goed samen gaan. Probeer het maar eens!

Zelf laten maken

De experts en founders van deze juicy burger weten natuurlijk het beste hoe hij geserveerd moet worden. Heel oktober (2018) is deze Manify Burger dan ook verkrijgbaar bij Bar35, in Den Bosch. Samen met hen verzinnen we elke maand weer een nieuwe unieke burger, die je met een goed te combineren biertje voor een zacht prijsje kan bestellen. Je krijgt er daarnaast ook zelf gesneden frites en een dot mayo bij.

Get ready, want dit is niet voor de amateurs!

Bar35
Bar35 is een van ‘s-Hertogenbosch’ eerste ‘Burger + Bier’ eetcafés en is nog altijd een van de meest populaire plekken voor zowel toeristen als locals. De kaart is altijd verrassend en de sfeer is er zo goed, dat een avondje rustig eten vrijwel onmogelijk is, aangezien je (wij in ieder geval wel) er altijd ‘per ongeluk’ een latertje van maken. Een absolute aanrader dus!

De Manify Burger + Oedipus Mannenliefde van de tap + Verse frites + Mayo kost je €18,-. En dan weet je zeker dat de burger tot in perfectie voor jou gemaakt is.

Zelf maken

Ben je totaal niet in de gelegenheid om naar het zuiden des lands te gaan in oktober of ga je liever zelf aan het werk, dan hebben we het volledige recept voor je!

Ingrediënten:
– Brioche
– Slamix
– 500 gram tomaten
– 50 gram suiker
– 2 el balsamicoazijn
– Black angus of rundergehakt
– Fetakaas in dikke plakken
– Yoghurt
– Honing
– Olijfolie
– Verse peterselie
– Peper en zout

Bereiding Yoghurtsaus
Mix de yoghurt, honing, olijfolie, peterselie, peper en zout op smaak door elkaar.

Bereiding Tomatenmarmelade
Snijd de tomaten (op 1 na) in blokjes en mix met de suiker en azijn in een pan. Verhit tot het vocht is ingekookt en laat afkoelen tot lauw-warm.

Bereiding Burger
Leg alles op de bovenstaande volgorde op de brioche met natuurlijk een heerlijke patty van Black Angus of rundergehakt in het midden. Gebruik de overgebleven tomaat om te slicen en op de sla te leggen.

Smakelijk, amigo!

Total
0
Share