Forest King | Manify Burger

Manify Burger November: Forest King bij Bar35

Voor deze burger zijn we all out gegaan, we presenteren je: herfst op een broodje! Alle smaken komen terug in deze MANIFY BURGER die we de ‘FOREST KING’ genoemd hebben.

Herfstgroenten, bestaande uit ingelegde venkel, paddestoelen en wortel. Een bijzondere crème van kikkererwten, gerookte eendenborst met verse zwarte peper en zoete aardappelchips. Dit kan niet anders dan speciaal zijn!

De MANIFY BURGER komt altijd met een perfect bijpassende biertje, in dit geval een De Koninck A.P.A.What’s in the name.

Zelf laten maken

De experts en founders van deze juicy burger weten natuurlijk het beste hoe hij geserveerd moet worden. Heel november (2018) is deze Manify Burger dan ook verkrijgbaar bij Bar35, in Den Bosch. Samen met hen verzinnen we elke maand weer een nieuwe unieke burger, die je met een goed te combineren biertje voor een zacht prijsje kan bestellen. Je krijgt er daarnaast ook zelf gesneden frites en een dot mayo bij.

Get ready, want dit is niet voor de amateurs!

Bar35
Bar35 is een van ‘s-Hertogenbosch’ eerste ‘Burger + Bier’ eetcafés en is nog altijd een van de meest populaire plekken voor zowel toeristen als locals. De kaart is altijd verrassend en de sfeer is er zo goed, dat een avondje rustig eten vrijwel onmogelijk is, aangezien je (wij in ieder geval wel) er altijd ‘per ongeluk’ een latertje van maken. Een absolute aanrader dus!

De Manify Burger + Oedipus Mannenliefde van de tap + Verse frites + Mayo kost je €18,-. En dan weet je zeker dat de burger tot in perfectie voor jou gemaakt is.

Zelf maken

Ben je totaal niet in de gelegenheid om naar het zuiden des lands te gaan in november of ga je liever zelf aan het werk, dan hebben we het volledige recept voor je!

INGREDIËNTEN

[ezcol_1half]

Kikkererwetencrème:
1kg kikkererweten
2dl olijfolie
1tl mosterd
1tl ui-poeder
1tl knoflookpuree
1tl cayennepeper
1tl witte basterdsuiker
1tl liquid-smoke

Ingelegde herfstgroenten:
Gemengde padestoelen
Venkel
Wortel
Balsamico azijn
Suiker
Korianderzaad
Kruidnagel
Jeneverbes

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Verders:
Pittige rucola
Rundergehakt (black angus, zou mooi zijn)
Gerookte eendenborst
Verse zwarte peper
Zoete aardappelchips
Hamburgerbroodjes[/ezcol_1half_end]

BEREIDINGSWIJZE:

Burgers maken van het gehakt en de bovenstaande ingrediënten van de kikkererwtencrème en herfstgroenten na smaak door elkaar heen gooien. En daarna op de juiste volgorde op het broodje leggen. Simpel as that.

Smakelijk, amigo!

Total
0
Share