Worlds Best Hamburger

Er is maar één echte hamburger en dat is déze. Ten minste, als je van guacamole, tomaat, rode ui, sla, gorgonzola en sla houdt! Nee, voor iedereen is DE burger anders én die je zelf maakt de beste. Maar ik vind deze gewoon de allerbeste! Ook, omdat hij (+ sidedishes) nog vrij gezond is ook. Ik zeg: een Manify Healthy Meal, hoor!

Recept Worlds Best Burger

Manify-Burger - Hamburger recept

Benodigdheden
– Rundergehakt
– Ciabatabroodje
– 1 Ei
– 1 Avocado
– 1 Rode ui
– 1 Beschuit
– Gorgonzola
– Sla (geen ijsberg, maar die normale)
Manify-Burger - Hamburger recept– 1 Tomaat
– Cocktailsaus
– Knoflookpoeder
– Kerriepoeder
– Peper en zout

Side-dish:

– Pomme Duchesse
– 1 flinke winterpeen
– 1 courgette
– Kippen of groentenbouillon

Bereiding

Eerst ga je het vlees fixen. Regel een grote kom gooi en gooi daar het gehakt in. Verkruimel daarover zo fijn mogelijk het beschuitje en voeg ook een rauw ei toe. Nu wat knoflookpoeder, kerriepoeder, peper en zout er bij en dan lekker kneden, met je (schone) handen. Draai er mooie grote gehaktballen van en sla dan de boel plat. Zorg dat het goed fijn is. Ondertussen verwarm je de oven voor, voor de pommes duchesse. Pak een koekenpan en bak de hamburgers goed bruin, hierna kun je ze op laag vuur zetten om warm te houden en de binnenkant te garen. Eventueel doe je de deksel er op.

Nu ga je de groentes fixen. Zet alvast een pan op het vuur met een laagje bouillon. Nu ga je de guacamole maken. Het meest simpele recept is gewoon geprakte avocado, maar wil je wat gekker doen check dan dit even.

Nu kunnen de pommes duchesse in de oven, deze moeten 15 min op 180 graden. Dan ga je de courgette en winterpeen met een dunschiller in reepjes snijden. Dit mix je en doe je in de pan, met de deksel er op. Je gaat het stoven. Dit gebeurd snel en zorg dat maar een kwart van de groenten echt onder water staat.

Ondertussen kan het broodje worden gefixt. Op het onderkantje smeer je de cocktailsaus, op het bovenkantje de guacamole. Bovenop de cocktailsaus doe je de een blaadje sla en wat slices tomaat. Dan ga je even kijken naar je burgers, want daar draait het inmiddels om. Zijn ze lekker mals en eventueel nog een beetje rood van binnen? Leg dan een stuk gorgonzola er op en laat de boel goed smelten ín de pan.

Haal de pomme duchesse uit de oven, haal de groenten uit de pan en leg je burger op je broodje. Nog even aftoppen met een paar rode ui-ringen en you’re good to go! Que aproveche!

Total
0
Share