Weekly dresscode: Business Dress

We zijn een paar weken geleden afgetrapt met de beruchte Black Tie. De weken erna volgde Cocktail Attire en Tenue de Ville. Niet alleen je vriendin, maar uiteraard ook je moeder zullen erg trots zijn als jij deze outfits nailed. Deze week willen wij de spotlights gooien op de dresscode: business dress. Volgende week loop jij als een baas rond op je werk.

“You cannot climb the ladder of success dressed in the costume of failure” – Zig Ziglar

Business dress

Deze dresscode kunnen we omschrijven als playing it safe. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Deze outfit is namelijk bedoeld voor je werk en niets meer of minder dan dat. En eerlijk, een man in pak staat sowieso al hoog in het vaandel bij de dames en geeft je ook wat credibility mee op de werkvloer.

Highlights: een pak, overhemd, stropdas en schoenen.

Back to basic is back to black. Een zwart pak mag niet ontbreken in je garderobe en ook niet op de werkvloer als je voor business dress gaat. Laat het nou ook nog eens Black Friday-weekend-week zijn, dus mocht je hem niet in de kast hebben hangen, slinger hem vandaag nog even in je winkelmandje. Slim fit graag.

All black betekent ook zwarte schoenen. Die bruine stappers heb je op de werkvloer niet nodig.

Een wit overhemd overruled altijd een gekleurd overhemd bij deze dresscode. Patronen mag je zeker overwegen, maar hou het subtiel en ga niet voor streepjes. Voor streepjes moet je even blijven hangen tot volgende week… Cliffhanger.

weekly-essentials-2

 

Total
9
Share