Weekly dresscode: Business casual/smart casual

Deze week voegen we een twee-eiige tweeling toe aan de weekly dresscodes. Je ziet dat business casual en smart casual broertjes zijn, heel goed zelfs. Maar toch zijn er een aantal onderscheidende kenmerken. We hebben hoog ingezet en werken steeds meer naar de wat minder strikte dresscodes.

Waar Black Tie de kroon spant met investment, Cocktail Attire het feest in ons naar boven haalt, Tenue de Ville ons eraan herinnert dat dress to impress op de werkvloer ook geldt en Business Dress ons laat zien hoe je het op safe speelt, is het nu tijd voor de dresscode twins: Business casual en smart casual

“Is there anything in the world more annoyingly creepy than an unspoken dresscode?” – Douglas Coupland

 dresscode-business-casual-1 

Dresscode twins

Business casual

Lang verhaal kort: een pak is niet meer nodig, heren. Het pak wordt vervangen met een overhemd of polo en een chino. Een jasje of blazer is wel aan te raden, echter hoeft deze niet van hetzelfde materiaal of kleur te zijn als de broek die je kiest. Het jasje hoeft geen shoulder pads te hebben, of in elk geval weinig.

De keuze tussen een overhemd of polo is aan jou, maar voor business casual is een overhemd wel aan te raden. Het liefst met een stropdas, aangezien je deze altijd nog af kan doen, mocht het te business zijn. Je schoeisel hoeft niet uiterst chique te zijn, maar trainers mag je zeker thuislaten.

Je rockt deze look meestal door een dun materiaal jasje te dragen. Denk aan Merino wol.

Pak zonder das

Smart casual

Er hangt eigenlijk geen definitie vast aan smart casual, dus betekent het simpelweg “maak er maar wat leuks van”. Het smart deel mogen we echter niet vergeten en moet dan uiteraard ook terugkomen in dit stijltje.

Voor deze stijl kom je met een polo, shirt, jeans en misschien zelfs zonder blazer weg. De stropdas kan je ook in de kast laten hangen.

Zorg ervoor dat alles netjes gestreken is en er schoon uitziet, dan kom je al een heel eind. Onder je jeans gooi je loafers of een goed paar Clarks en je kunt weer voor de dag komen.

dresscode-business-casual-2

Total
20
Share