Wat jouw tas haar over jou vertelt

We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat je outfit als gentleman zijnde altijd on point moet zijn. Zeker als je een professional bent, moet je goed voor de dag komen. Maar je werkkleding gaat verder dan je jas, pantalon en schoenen. Het gaat zelfs verder dan je stropdas en sokken. We hebben het over je tas. Dit is een net zo essentieel onderdeel van je look als de rest.

Welke indruk jouw werktas geeft

Zelfs je werktas is essentieel voor je volledige look als professional. De juiste tas kan je geloofwaardigheid en professionaliteit maken of breken. Misschien heb je al jaren dezelfde tas, die jou door dik en dun heeft gesteund, maar dit is waarschijnlijk wel aan de slijtage van je tas te zien.

Nu kan het gebeuren dat je een after-work date hebt. Een etentje of drankje na een hele dag op kantoor te hebben gezeten. Of wellicht heb je een crush op die knappe collega. In ieder geval is  je tas belangrijk voor je professionaliteit, maar het zegt vrouwen ook iets over jouw persoonlijkheid. Lees hier wat jouw werktas over je zegt en overweeg wellicht te investeren in een nieuwe.

Aktetas

Een aktetas is het handigst voor vergaderingen en andere belangrijke meetings. Je kan op een geordende en nette manieren al je belangrijke papieren bewaren. En dat zegt het haar ook. Het laat zien dat je belangrijk genoeg bent om dingen mee te nemen en dat je dus geen onbelangrijke kopieer- en koffiehaal collega bent. Het komt wel meteen erg serieus over, maar dat kan het zeker goed doen op een eerste date.

Wat zegt het haar?
“Interessant, een man die weet wat hij doet en blijkbaar nogal belangrijk is. Daar wil ik wel meer van weten.”

Foto: Andrea Natali

Messengertas

De messengertas is handig te dragen: gekruist over je borst. Hij is groot genoeg om al je papieren én je laptop in te passen en daarom heel praktisch. Ideaal voor zakenreizen, want met een goede messengertas passen er ook nog een aantal extra dingen in. De man die deze tas draagt is altijd onderweg en bezig. Hij laat hem nonchalant over zijn schouder hangen, net zoals hij zelf nonchalant is. Mike Ross-style!

Wat zegt het haar?
“Een nonchalante man, lekker nuchter, iemand waarbij ik lekker mezelf kan zijn. Hij is vast gezellig. Ik ben benieuwd hoe deze avond loopt.

Foto: Adam Wilson

Leren rugzak

Een leren rugzak is stijlvol. En dan bedoelen we niet die oude, versleten, bruine rugzak die je je hele middelbare schooltijd mee hebt gedragen. Nee, een mooie, klassieke zwarte lederen rugzak. Het zegt haar dat je stijl hebt en op de hoogte bent van de laatste trends. Rugzakken zijn namelijk helemaal weer terug en jij rockt er een van leer. Verder is het ook nog eens comfortabel. Alleen nooit met een pak, hè vriend!

Wat zegt het haar?
“Een man die weet wat stijl is en van comfort houdt. Staat hem goed! Al moet hij wel oppassen dat hij niet stijlvoller is dan ik.”

Foto: Andrew Neel

De oude rugzak

We kennen hem allemaal of misschien ben jij het zelf wel: de man die nooit afscheid heeft kunnen nemen van zijn middelbare school-rugzak. De rugzak die je al jaren draagt, waar alles in zit, inclusief kauwgom van vijf jaar oud en onderdelen van een kapotte pen. Je hebt letterlijk moeite met het verleden los te laten. Oude rugzakken horen thuis in de sportschool of liever nog op tussen het vuilnis. Het is zeker niet de bedoeling dat je hem meeneemt naar kantoor!

Wat zegt het haar?
“Hmm, hij straalt niet veel uit. Hij heeft vast een ex van de middelbare school die hij nooit heeft kunnen vergeten. Net als die rugzak. Arm schaap.”

Foto: Adam Birkett

De tas met trekkoord

Zo’n fluttasje die je dicht doet door aan een touwtje te trekken en waarvan je niet eens meer weet hoe je er ooit aan bent gekomen. Waarschijnlijk gratis gekregen bij een of andere slechte reclame op straat. Deze tas hoort absoluut niet op kantoor, sterker nog: hij hoort nergens. Hij is ongeorganiseerd omdat het simpelweg uit een rommelige zak bestaat. Dat zegt deze tas ook over jou: dat je een ongeregeld zooitje bent.

Wat zegt het haar?
“Hij zal vast aardig zijn, maar ik ben benieuwd naar deze date. Hij lijkt erg ongeorganiseerd en in zijn eigen wereldje. Ik ga maar niet meer naar zijn appartement vanavond, want daar is het vast een zooitje.” 

Foto: Rahul Anil

Attache tas

Een attache tas is meestal een hard koffertje gemaakt van aluminium of leer. Het is een stijlvol, handig en vooral: geheimzinnig. Misschien ben je accountant. Misschien ben je advocaat. Of misschien ben je spion. Wat je beroep ook is, je bent een serieuze man. Je beschermt je belangrijke documenten goed en veilig in je geheime koffertje.

Wat zegt het haar?
“Een geheimzinnige man met een spannend koffertje. Die wil ik graag beter leren kennen. Wie weet wat ik ontdek.”

Geen tas

Je hoeft echt niet altijd een tas te dragen, maar als je naar je werk gaat zonder tas, is er waarschijnlijk wel iets mis. Of je draagt al je papieren ongeorganiseerd en chaotisch met je mee in je handen. Of je bent niet belangrijk genoeg om papieren of iets anders te dragen. Beide niet de beste indruk. Andere optie? Je bent werkloos.

Wat zegt het haar?
“Oef, wat een ongeorganiseerde en chaotische man. Voert hij wel iets uit op kantoor? Of überhaupt in zijn leven? Laat ik mijn tijd maar niet aan hem verspillen.”

Total
0
Share