Voorjaarstrends heren 2015 #3: Patronen & Prints

De winkels zijn, net als wij, al klaar voor de lente en hangen vol met de nieuwe lente/zomercollectie. Al enig idee hoe jij er deze lente/zomer absoluut bij moet lopen? In drie delen vertellen we wat dé voorjaarstrends van 2015 zijn. Deel 1, ‘Hoogwater‘ én, deel 2, Double Denim hebben we gehad, nu de laatste vier belangrijke voorjaarstrends in het laatste deel: ‘Patronen & Prints’!

Een ding is zeker: het wordt een wilde garderobe dit voorjaar, dit zijn namelijk de vier trends die de boventoon voeren..

De kleur

Mooi rood is niet lelijk. Na seizoenen vol grijs, groen en blauw (wat nog steeds goede kleuren zijn in je garderobe), gaan we nu een stapje verder met de kleur rood. Van bloedrood tot steenrood, lekker opvallend en gedurfd. Combineer een rode katoenen broek bijvoorbeeld met een zwart colbert. Ooit bij stilgestaan dat een zeer geheel rood pak best vet kan zijn? Een tip: combineer dan niet te veel verschillende kleuren rood. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen meer aangetrokken zijn tot in het rood geklede vrouwen én mannen!

De ruit is niet uit

Dit voorjaar is de ruit weer helemaal terug én zoals we al eerder zeiden met de ruit gaat je niet fout in 2015. Van grof tot fijn, het kan allemaal. Met de ruit kun je alle kanten op! De ruit laat je namelijk klassiek en toch minimalistisch of over de top voor de dag komen.

De streep

Een goede basic in elke garderobe is toch wel de streep. Zowel casual als formeel is de streep onmisbaar dit jaar. Anders dan afgelopen jaar, is hij wat opvallender, wat breder en kleurrijker. Wanneer je een nieuw pak aanschaft, denk dan bijvoorbeeld eens aan een grove krijtstreep. Of bijvoorbeeld een grof gebreid vest voor een frisse lentedag en shorts met verticale streep voor die warme zomerdag op het strand.
Tip: onthoudt goed dat de horizontale streep je breder laat lijken en een verticale streep je langer maakt.

De print

Prints voor mannen zetten door! De vrouwtjes hebben we al vaker in een bloemenprint voorbij zien komen, maar dit voorjaar moet jij als man er misschien ook aan gaan geloven. Gay? Wel nee, voor elke man is een bloemenprint weggelegd. Je vind deze print eigenlijk terug op alle kledingstukken. Op shirts en truien, maar op broeken, korte broeken en colberts. Ook grafische prints zien we steeds meer.

Total
0
Share