Stijlvolle Pep Guardiola verplicht spelers zwarte voetbalschoenen te dragen

CREDITS: Maxisports

Pep Guardiola heeft al een aantal dingen verboden sinds zijn aanstelling bij voetbalclub Manchester City in 2016. Zo mogen de spelers geen internet gebruiken terwijl ze op de club zijn en is het menu in de kantine aangepast, omdat sommige spelers te dik zouden zijn. Dit zou alles te maken hebben met de ambitie van Pep om Manchester City naar de voetbaltop van Europa te loodsen. Nu komt de immer stijlvolle Guardiola met een heel opmerkelijk verbod voor hun jeugdspelers.

Back to Black

Je ziet het nog maar weinig: de zwarte voetbalschoenen. Vroeger waren zwarte voetbalschoenen de normaalste zaak van de wereld, maar door het geld wat er tegenwoordig in het topvoetbal omgaat, willen merken opvallen met de meest bizarre kleurcombinaties. Bij de Manchester City Academy is het dragen van gekleurde schoenen dankzij Pep Guardiola verleden tijd. Alle spelers onder de 18 jaar zijn verplicht om (overwegend) zwarte voetbalschoenen te dragen. Volgens Manchester City is het om de spelers met beide benen op de grond te houden, voordat zij echt carrière gaan maken in het Europese topvoetbal. Het ontwikkelen van een spelers personaliteit is namelijk even belangrijk als het ontwikkelen van iemands kwaliteiten op het veld.

Ik zeg touché Pep en ik hoop dat veel clubs zullen volgen. Niets is namelijk vervelender dan die etter van de tegenstander die op z’n glimmend gouden Nikes over het veld huppelt.

Back to the old-school

 

Total
0
Share