Piste fashion voor de lenteskiers

Als je een beetje verstand in je reet hebt, ga je natuurlijk skiën in de lente. De pistes zijn rustig en er heerst een lekker zonnetje, die jou een bronzen ‘baardje’ geeft. Want zo’n baardje is gewoon hip. Wie vaker op wintersport gaat, weet dat de piste haar eigen stijlregels op naleeft. Want hoeveel mensen zijn niet voor het eerst de bergen in gegaan, bepakt met álleen zwarte kleding, om er vervolgens op de piste achter te komen dat je de enige bent. Samen met alle noobs. Kleur is het magische woord! Maar per seizoen verschilt het wel wélke kleuren het liefste gezien worden.

Piste fashion 2017
Foto: Brunotti

Kleuren op de piste

Waar we vorig jaar veel felblauw en donkergroen zagen, overheersen dit seizoen andere donkere kleuren, zoals donkerblauw, bordeauxrood en taupe. Maar ook paars en mosterdgeel zien we veel terug. Neon-kleuren kunnen ook nog wel, maar dit zal het laatste seizoen zijn. Lekker doen wat je wilt natuurlijk, maar als je er on point bij wilt lopen (skiën), dan ga je dus vooral voor die donkere tinten. Én printen. Printjes zijn altijd goed.

Wil je helemaal de show stelen, dan ga je natuurlijk voor een lekker retro pak uit begin jaren ’90. Paars met lichtgroen en uit één geheel. Baas!

Daarnaast is het natuurlijk helemaal niet verkeerd om zwart te verwerken in je outfit. In tegendeel! Maar combineer het met een van de bovengenoemde kleuren en je bent het heertje.

Lente

Onthoud dat je niet inpakt voor een ‘wintersport’, natuurlijk geldt te regel: beter te veel dan te weinig kleding, maar de temperaturen kunnen in de lente aardig oplopen. Vooral als je in de zon zit. En zorg voor een goede zonnebril of gogglewant de reflecterende zon op de sneeuw kan verraderlijk zijn. Een goed ingesmeerd stel lippen en neus, is dan, net als bij surfers, kneitertje hip.

Blueprint
Foto: Blueprint
Total
0
Share