Nike steekt old school Air Mariah in nieuw jasje

Nike is één van de toonaangevende bedrijven binnen de sport en fashion branche. Het bedrijf draait al jaren mee en heeft inmiddels al heel wat klassiekers op zijn naam staan. Eén van die klassiekers is de Air Mariah, die in 1981 werd geïntroduceerd aan het grote publiek. Deze zomer brengt Nike een ode aan het model met de nieuwe Air Zoom Mariah Flyknit. Een cleane, moderne variant van de old school Mariah.

Klassieker

In 1981 breidde Nike hun hardloop-collectie uit met de Air Mariah. De schoen was bedoeld voor de serieuze hardloper, maar was ook gewoon een tof modelletje om te zien. Nike was in die tijd pas net aan het experimenteren met de luchtige zool waar het merk inmiddels bekend om staat. De Mariah was het tweede model waarbij lucht in werd gezet als schokdemper. Dit zou er voor moeten zorgen dat je tijdens rennen beter kon presteren. Een techniek die zeer goed bleek te werken.

air-mariah-flyknit
Air Mariah ’88 vs. Air Zoom Mariah Flyknit

In 1988 werd de schoen opnieuw gereleased, dit keer in de bekende kleurencombinatie wit-blauw-rood. Sindsdien zijn er meerdere Air modellen gelanceerd, als de bekende Air Icarus en de Air Max. Allemaal in de iconische kleuren van onze Nederlandse vlag.

Air Mariah Flyknit

Nu, bijna dertig jaar later, dropt Nike een nieuwe hardloopschoen. Het is een combinatie van het populaire Flyknit model en de old school Air Mariah. De Air Zoom Mariah Flyknit, zoals het model heet, heeft veel weg van de klassieker. Ook deze schoen is ontworpen om jouw renprestaties te verbeteren en is onder andere verkrijgbaar in de iconische kleurencombinatie van de Mariah. Nieuwe moderne technieken zorgen voor optimaal comfort en een heel tof design. Deze schoen met hardlopen net even wat leuker!

De Air Zoom Mariah Flyknit is vanaf 22 juni verkrijgbaar en zal 150 dollar kosten.

air-mariah-flyknit3

air-mariah-flyknit1
Air Mariah ’88 vs. Air Zoom Mariah Flyknit
Total
0
Share