Deze items moet je onmiddellijk uit je garderobe gooien

CREDITS: Artem Bali

Foute items hebben we bijna allemaal wel in de kast hangen. Het ene item is sentimenteel en heb je cadeau gekregen van je ex in 2001. En het andere item heb je wellicht voor je communie van je lieve oma gekregen. Dan is het prima dat je deze spullen wilt bewaren. Om misschien die fantastische aantrekkelijke jaren te koesteren. Maar de tijden veranderen kerel, dus ook je garderobe. Bedenk altijd even in welk jaar je leeft. Voor nu is dat het jaar 2018 en dus niet 2005. Very important…

De meest vreselijke kledingstukken

1. Wit shirt onder een T-shirt

Tijden komen en gaan. Net als de tijd waarin het acceptabel was om een wit shirt met lange mouwen onder een T-shirt te dragen. Hoe dit ooit zover heeft kunnen komen blijft de vraag, maar gelukkig weten we nu beter. Heb je het koud? Trek een jas, trui of toffe jack aan, maar ga nooit voor een wit shirt met lange mouwen. Nooit.

2. Bonte strikjes

Even duidelijkheid voor alle mannen die denken dat een heel opvallend, bont strikje stijlvol is. You are wrong. Opvallende bow-ties zijn de meest afschuwelijke dingen die er zijn. Wil je échte klasse uitstralen? Kies dan voor subtiele strikkleuren zoals zwart, marine blauw, bruin, wit, pastel kleuren of een heel minimalistisch patroontje. Believe us, dan val je pas echt op.

Foto: Tom Pumford

3. Neon polo’s

Heeft geen verdere uitleg nodig: gewoon niet doen. Verbranden of héél ver weg in je kledingkast leggen. En dan je kledingkast in de fik zetten.

4. Een té opvallende riem

Dat de grote modemerken nog steeds met belachelijk grote riemen komen is voor ons een mysterie. Wat geen mysterie is is dat deze riemen natuurlijk not done zijn. Waarom wil je in hemelsnaam alle aandacht op je kruis vestigen met enorm logo? Waarom?

Foto: Steven Van

5. Vierkante neus schoenen

De vierkante neuzen waren hot in de jaren negentig. En hoewel de meeste trends een comeback maken, behoren deze smakeloze schoenen daar (nog) absoluut niet bij. Houdt het gewoon bij de klassieke dress shoes zoals de Brogues, Derbies en Oxfords.

6.White dress shoes

Wit is nu eenmaal niet de meeste makkelijke kleur in de kledingindustrie. Een wit T-shirt, hoodie, sneakers of overhemd is prima, maar daarna wordt het gevaarlijk. Net als bij witte dress shoes welke je eerder een komische uitstraling geven en het lijkt dat je net uit het circus komt. Kies daarom liever voor de veilige kleuren zoals bruin of zwart.

7. Racerback-singlet

We kunnen ook hier een heel lang verhaal van maken, maar het eindigt toch op: niet dragen. Het racerback-singlet is nog nét toegestaan in de sportschool en dat moet zo blijven. We willen niet je tepel te zien die net buiten het stukje stof valt terwijl ik aan het genieten ben van mijn oesters in St. Tropez.

Foto: John Fornander

8. Hooded tanktop

Nee, ook niet wanneer je zeven dagen in de week in de sportschool staat. Je spierballen mogen op een ander moment shinen.

9. Nektabba’s

Mannen dragen geen handtasjes. Geen uitzonderingen. Dit geldt voor nektasjes, fanny packs, satchels, etcetera. Word je op een dag wakker en zie je dat je er een aan het dragen bent? Geen stress. Het is nooit te laat om je leven te beteren!

10. Héle snelle planga

Dat sportzonnebrillen afgelopen zomer overal te zien zijn geweest is te danken aan rapper Donnie. En bedankt. Zullen we vanaf nu deze brillen alleen dragen bij het wielrennen of mountainbiken? Bedankt.

https://www.instagram.com/p/Bo4RHp5CHva/

Total
10
Share