Het Ondershirt | Suit Up Tuesday

CREDITS: Shutterstock

Vorige week heb ik het gewoon nog gezien, grove witte T-shirts met dikke randen onder een mooi overhemd of fijne trui. Net als witte sokken onder een pak is dit eigenlijk not done. Dit willen we gewoon niet meer zien. Waar moet je dan als man op letten bij het dragen of aanschaffen van een goed ondershirt?

Shirt onder een pak

Heel plat gezegd is een ondershirt eigenlijk gewoon ondergoed voor je bovenlichaam. Dat betekent dat je dit dus niet als normaal t-shirt draagt. De basis eigenschappen van een ondershirt is dat het je bovenkleding beschermt tegen geur en zweetplekken. Daardoor hoef je je bovenkleding minder vaak te wassen waardoor je bovenkleding uiteindelijk minder snel slijt. Daarnaast kan een ondershirt, afhankelijk van de stofsamenstelling, je warm of juist koel houden tijdens de wisselende seizoenen. Een groot voordeel van de getailleerde ondershirts van tegenwoordig is dat het ook nog een figuur corrigerend effect heeft. Dat heb jij natuurlijk niet nodig, maar voor de heren die gezellig gespierd zijn kan het best veel doen.

Rond vs. V-hals

Kies voor een lichtgewicht stof met een fijne kraag. Deze draagt het lekkerst onder een trui of overhemd en het ziet er natuurlijk uit. Een smal of ‘fitted’ ondershirt dat mooi aansluit op je lijf valt minder op. Je voorkomt daarnaast ook dat je extra stof in je broek kwijt moet. Tenzij je enorm veel borsthaar hebt, is het mooier je ronde hals in te wisselen voor een V-hals. Bijkomend voordeel: een V-hals laat je ietsje slanker lijken. De diepte van je V-hals shirt kan variëren, het is maar net hoeveel knoopjes van je overhemd je open hebt staan. De meeste heren dragen het overhemd met één knoopje open, maar twee of drie knoopjes open is echt geen uitzondering. Nadeel is dat je een standaard V-hals ondershirt dan alsnog ziet. Veel ondershirt merken hebben tegenwoordig een collectie met verschillende V dieptes, geen zorgen dus!

Hoewel je een ondershirt eigenlijk niet mag zien, is het natuurlijk wel goed om te laten zien dat je kwaliteit draagt mocht het ondershirt wel gezien worden. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat vrouwen het helemaal niet erg vinden om een beetje van het heren decolleté te zien. Sterker nog, vrouwen kunnen een man in mooi herenondergoed erg waarderen. Een extra reden dus om eens goed te kijken naar je truien, je overhemden en je ondershirts die je daaronder draagt ;-).

Total
0
Share