Voorkom deze 7 veelgemaakte fouten, wanneer je een pak draagt

Bij een formele dresscode denk je al snel aan een kostuum. Prima, zou je zeggen. Iedereen heeft er minstens één in z’n kast hangen. Je ziet er natuurlijk piekfijn uit in pak, maar denk eraan dat je niet de fout in gaat. Er zijn immers een aantal stijlregels. Wanneer je deze volgt, geeft zo’n pak je persoonlijkheid meteen een boost. Want ja, de kleren maken de man! Door het vermijden van deze 7 veelgemaakte fouten, ben je gegarandeerd dressed to kill. De ogen van de ladies kunnen dat ook zeker waarderen 😉

7 veelgemaakte fouten 1

Broek die over je veters valt

Het maakt niet uit hoe ongelofelijk goed je gekleed bent in je net pak en gestreken overhemd, als je broek over je veters heen valt, sla je de plank compleet mis. Luiheid of een gebrek aan aandacht, het maakt eigenlijk ook niet uit. Geen enkel smoesje is goed genoeg voor het dragen van een te lange broek. Gewoon niet doen.

Bootschoenen combineren met je formele outfit

Schoenen zijn bij elke outfit ontzettend belangrijk. Er is niets erger dan een goed geklede man met lelijke, boeren schoenen. De bootschoen is dan ook niet bepaald een match met je formele outfit. Kies liever iets stijlvols en geef ook je schoenen de aandacht die ze verdienen!

Niet de juiste knoopjes dichtmaken

Vuistregel: bovenste knoopje áltijd dicht. Onderste knoopje áltijd open. Bij drie knoopjes doe je de middelste dus alleen dicht, bij twee knoopjes alleen de bovenste. En als je gaat zitten doe je natuurlijk alle knoopjes open of je doet je jasje even uit.

7 veelgemaakte fouten 3

Een strik dragen in plaats van een stropdas

Een stropdas hoeft absoluut niet oubollig of saai te zijn. Sterker nog een stropdas is een absolute eye catcher voor je formele outfit. Het vlinderdas daarentegen is een totale no go, in combinatie met een pak. Deze draag je bij een smoking. Speel op safe en ga voor de Windsor knoop met een gemiddelde grootte. Een man met een goed geknoopte stropdas laat zien dat hij wel degelijk een fashion kenner is. Jij dus ook!

Een verschillende kleur riem en schoenen dragen

De vuistregel is: draag dezelfde kleur riem als je schoenen. Je zit dan altijd goed. Mocht je toch willen afwijken van deze regel, dan speel je met vuur. Bij zwarte en donkerblauwe pakken kun je je riem nog afstemmen op je pak. Bij andere kleuren, absoluut niet. Let daarnaast niet alleen op de kleur, maar ook op het materiaal en de afwerking. Zo weet je zeker dat je outfit klopt!

Als je denkt dat een slecht passend pak goed zit

De trend van veel te grote pakken laten we héél ver achter ons. Als je schoudervulling op je rug hangt, gaat niemand jou een compliment geven over je mooie outfit. Met een getailleerd pak, dat past bij jouw figuur, val je op een goede manier op. Dat is wat we graag willen zien.

De kraag van je shirt over je jasje dragen

Tenzij je Tony Manero heet of je een themafeest hebt, is dit een enorme zonde. Je kraag over je jasje dragen kan in één klap je mooie outfit verpesten. Door de kraag juist in je jasjes te dragen, krijg je een slanke look. Simpel.

Te veel accessoires gebruiken

Accessoires zijn essentieel voor het afmaken van je outfit, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven. Met teveel bling bling om, word je look niet bepaald classy. Een dasspeld, manchetknopen en een mooi horloge zijn genoeg om je formele kleding netjes af te maken. Less is more.

7 veelgemaakte fouten 2