De fashion trends voor de zomer van 2018

CREDITS: Brunel Johnson

Het is al een tijdje lekker weer in ons land en we kunnen er geen genoeg van krijgen. De eerste festivals zijn meegepikt en daardoor kunnen we stellen wat deze zomer hip is. Want we kunnen allemaal wel voorspellingen doen, maar door achteraf te kijken wat er gedragen wordt weet je het tenminste zeker. Er komen gelukkig nog veel feestjes aan. Barbecueën op een rooftop, VrijMiBeaux’s en feesten op Ibiza: we gaan ze dit jaar allemaal af in stijl. Dan moet je wel weten wat de trends zijn van dit jaar. Wat je wel kan dragen en wat je juist niet aan kan naar je favoriete momenten is belangrijk. Voor ons in ieder geval. En dat willen we graag met je delen.

Trends zijn cool, maar onderschat de basics niet. Kies eerst voor een goede basis in je kledingkast voordat je begint aan de trends. Hier hebben wij natuurlijk al eerder aan gedacht, want we weten hoe je ‘basic garderobe‘ opbouwt.

Fashion trends zomer 2018

Verticale strepen

Horizontale strepen kennen we allemaal. En die heb je waarschijnlijk ook wel in kast liggen. Dat is prima, want deze kledingitems zetten wij in de categorie: ‘basics’. Draai je de strepen 90 graden om, dan heb je een kledingstuk dat in de categorie ‘trends’ wordt geplaatst. Voor een item met verticale strepen is wel wat lef nodig. Maar daar zijn we niet bang voor.

Het overhemd met lange mouwen links is van Calvin Klein en hier verkrijgbaar. De short sleeve variant is van Samsøe & Samsøe.

Technische jassen

Een wollen overcoat, een denim jacket en een leren jas, die kennen we nu onderhand wel. Deze variaties zijn stijlvol, tijdloos en geweldig om je kast te hebben. Alleen mag daar ook wel eens wat anders bij. Bijvoorbeeld een technische jas. Deze jassen zijn vaak niet extreem warm, maar kan je toch helpen tegen een onverwachte Nederlandse wat koudere zomeravond.

Shop de donkerblauwe variant van Dstrezzed hier of de technische regenjas van WE hier.

Check, check double check

Kunnen we dit een nieuwe trend noemen? Misschien niet helemaal, want kleding met ruitjes zijn nooit weggeweest eigenlijk. Om dan terug te komen als trend is misschien niet het goede woord, maar er zit wel degelijk verschil in checks. Dit jaar kom je zeker weg met een geruit overhemd, alleen mag je van ons ook wel out of the box denken. Dus grotere, complexere ruiten zijn meer dan toegestaan tegenwoordig. Net zoals met een een klassiek ruitenpak, met een short in plaats van een pantalon. Het is tenslotte zomer.

De lichtgrijze blazer is te koop bij De Bijenkorf en de pantalon is van WE.

Dad jeans

Nog niet zo lang geleden werd de ‘dad jeans’ gezien als het lachertje in de wereld van jeans. Maar die tijd is over. De ‘dad jeans’ mag weer gedragen worden. De jeans zijn plotseling weer hip en niemand zag het eigenlijk aankomen. Als je klaar bent met strakke skinny jeans, dan zijn deze jeans de perfecte uitkomst. Deze variatie valt namelijk redelijk wijd en is daarom enorm comfortabel. Knal er een paar chunky sneakers onder en je bent het mannetje.

De linkse variant shop je hier en de rechtse variant – nu met korting – is hier verkrijgbaar.

Pastel

Het mag allemaal wel wat kleurrijker van ons. En van de modewereld ook. Daarom zien we steeds vaker de trend ‘pastel’ voorbij komen. Kleuren als roze, mintgroen en lichtblauw zijn voorbeelden van de trend en zijn heerlijk zomers. Combineer de kleuren met basic items of ga juist voor een outfit met één kleur.

Shop het roze denim jack hier en de lichtblauwe chino hier.

Total
1
Share