De ergste mannentrends die ritueel verbrand mogen worden

Mode is een wispelturige meesteres. Het ene moment dragen wij met z’n allen een driekwart broek, het andere moment moet dit toch echt uit het straatbeeld verdwijnen en hebben we spijt dat we het ooit hebben aangetrokken. Er zijn genoeg stijlen waarvan we dachten dat ze tot het einde der tijden verbannen waren naar het vagevuur van mannenmode, maar stiekem dan toch weer terugkomen.

Over de volgende kledingstukken hoef jij je niet druk te maken dat ze misschien nog ooit terugkomen. Deze mogen gewoon meteen ritueel verbrand worden.

Vroegere trends die nu verbannen zijn

T-shirts met duffe, onhumoristische teksten erop

Onthoud: woordspelingen of seksuele uitnodigen laten niet zien dat je humor hebt. Ze zijn net zo ongepast voor je kleding als dat vreemden op straat de quote op je shirt naroepen. Of je nou wel of niet dom bent, het enige wat jouw t-shirt over jou mag vertellen is dat je een goede smaak voor stijl hebt. Met zo’n shirt gaat dat helaas niet lukken.

Neem dan in plaats van een duffe uitspraak, gewoon eentje met een mooie print of een basic shirt. Val je ook gewoon netjes op hoor.

Diepe V-hals shirt

Tenzij je een voormalig lid van de Jersey Shore cast, Cristiano Ronaldo uit 2007 bent of een aangespoelde pornoster, kan je beter stoppen met shirts waarbij de V-hals tot je navel komt. Blijf in plaats daarvan bij de klassieke nek zodat je deze onder een mooi pak of solo wordt gedragen.

Als je echt de V-hals erin wilt houden, kan je voor een V-neck sweater gaan die je mooi over je overhemd kan dragen of boven een mooie pantalon.

Extra grote gespen

We snappen dat het handig kan zijn voor het openmaken van een flesje bier, maar als je hiermee rondloopt laat het echt niet zien dat je uitgepakt hebt met je outfit. Het laat in werkelijkheid zien hoe onzeker je bent over je goddelijke gevoel voor stijl. Mensen zullen verwachten dat je de moves hebt voor het line dansen of denken dat je net een worstelwedstrijd hebt gewonnen.

Foto: monstusite

Laat dus die gigantische adelaar thuis en verklein dat ontiegelijke grote ding voor een wat meer ingetogen riem. Stevig leer zorgt voor een chiquere look en het geweven mag voor casual gelegenheden. Je broek zal er zoveel beter uitzien.

Strohoeden

Ook al ben je naar de kapper geweest die tot de late uurtjes in de ochtend uit is geweest, even snel een schaar in je haar hebt gezet waardoor je nu een of andere dweil op je hoofd hebt staan, dan nog mag deze hoed echt niet opgezet worden. Je heet geen Jason Mraz die over het strand loopt. Klaar is klaar.

Wat je beter kan doen is een nonchalante baseball cap opzetten. Deze werkt trouwens ook nog eens beter als het aankomt op bescherming van de zon.

Driekwart broek

De hoogwater broek mag zeker nog in beeld verschijnen en als het zomer is mag de korte broek ook uit de kast gehaald worden. Maar alsjeblieft niet de driekwart broek. Je mag hem alleen tevoorschijn halen om vervolgens in de kliko bij de buren te dumpen. De capri broek is een twijfelaar die niet zo goed weet wat hij wilt. Niet doen dus.

De dagen worden onderhand al wat warmer in Nederland waardoor de korte broek wel tevoorschijn mag komen. Als je het toch wat te koud vindt, ga dan voor de cropped broek. Mooi sokkie eronder en gaan.

Ketting die je neemt tijdens je tussenjaar

Je bent een reiziger in Nieuw- Zeeland en opzoek naar jezelf. Dan heb je zo’n ketting echt nodig. Maar als je weer terug bent in het oude vertrouwde kikkerlandje is het klaar. Weg ermee. Er is dan geen excuus meer om een ketting te dragen van geweven touw waarbij kralen en kiezelstenen elkaar verbinden. Je hebt nu een baan waarbij het tijd is om die pre-universitaire dagen achter je te laten.

Foto: Etsy

Dat wil niet zeggen dat heren sieraden niet stijlvol kunnen zijn. Armbanden, manchetten, kettingen en ringen zijn allemaal zaken die mogen maar kies dan voor een eenvoudige stijl waarbij minimalistisch en lichtgewicht fungeren als klassiekers.

Schoenen met een vierkante neus

Hoe comfortabel ze ook zijn, deze schoenen mogen alleen aangetrokken worden als je als Micheal Meyer verkleed gaat tijdens een thema feest of carnaval. Ze zijn te lomp en komen niet eens in de buurt bij het ‘slim casual’.

Zara

Schrap de vierkante neus en houd je aan aloude schonstijlen zoals klassieke Oxfords en Derbies met een ronde neus. Je voeten zullen je bedanken, en wij ook.

De harembroek

Alsof het lijkt dat je in je broek gekakt hebt en ronddwarreld in Aladin zijn broek, is dit ook zeker iets om gewoon uit je garderobe te verwijderen. De onmiddelijke illusie van het dragen van een grote, slappe volwassen grote luier op je onderste helft zorgt ervoor dat je niet serieus genomen wordt door zowel je werk als jouw vrienden.

Foto: Farang

We zijn natuurlijk absoluut niet tegen een makkelijke stijl van dragen maar houd het dan op een nette jogger. De jogger kan vaak gebruikt worden als nonchalante broek als je het mooi combineert met een nette blousse. Niemand die zit dat jij eigenlijk gewoon een joggingsbroek aan hebt.

 

 

Total
1
Share