De Paraplu | Suit up Tuesday

CREDITS: Ombrelli

We kennen het allemaal. Het regent pijpenstelen maar je hebt geen paraplu. Misschien ben je hem vergeten maar de kans is groot dat je laatste exemplaar de vorige regenbui niet heeft overleefd vanwege de slechte kwaliteit. Bij een tankstation of drogist koop je snel een nieuwe met de hoop dat deze het iets langer gaat volhouden dan de vorige.

Suit Up Tuesday LogoHoeveel wegwerp paraplu’s heb jij al versleten in je leven? En waarom blijven we ze eigenlijk kopen? Waarschijnlijk omdat ze geen waarde voor ons hebben, zodra het droog is vergeten we ze gewoon weer in de trein, tijdens een borrel of op kantoor. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor goedkope handschoenen die je handen niet verwarmen of een zonnebril die niks tegen de zon doet. Dit zijn echter juist wel de ‘key items’ waar je als man in moet investeren en de paraplu is daarbij geen uitzondering. Een stijlvolle man heeft een stijlvolle paraplu nodig. Deze zorgt er voor dat je haar goed blijft zitten , dat je pak droog blijft en daardoor je awesomeness in tact blijft.

Foto: Kafleg

Paraplu

Een paraplu was vroeger alleen weggelegd voor koningen en keizers dus een klein beetje waardering voor de paraplu mag best. Zie de paraplu als een investering en je vergeet hem nooit meer. Ik heb het natuurlijk niet over je golf paraplu met een spanwijdte  van 150 cm.  Hier maak je geen vrienden mee op straat. Kies liever voor kwaliteit en stevigheid die je de garantie geven je te beschermen tegen de elementen en je daarnaast ook nog eens stijlvol voor de dag laat komen. Een goede paraplu heeft een stok van hout of metaal, een doek van het betere bewerkte nylon, katoen of zijde en een houten handvat.

“People think an umbrella is just something to use once or twice and throw away, I still have my grandfather’s umbrella”    ̴ Francesco Maglia

  • Investeer in kwaliteit.
  • Kies voor een subtiel patroon in het doek, hiermee onderscheidt je jezelf van de massa.
  • Maak de paraplu onderdeel van je persoonlijke stijl arsenaal, zeker weten dat jij nooit meer je paraplu kwijt raakt.
  • Laat je paraplu altijd open drogen. Dit komt het doek en de levensduur van je paraplu ten goede.
  • Leen hem nooit uit, de kans dat je hem terug krijgt is klein!

Voor mijn gevoel is de herfst afgelopen week in alle hevigheid  begonnen. Met dit regenachtige seizoen voor de deur is er dus geen beter moment jouw paraplu  aan te schaffen en stijlvol droog te blijven!

Total
0
Share