9 Tekenen dat een manbun niks voor jou is

Ongeveer 80% van de manbuns zouden geen manbuns moeten zijn, volgens een statistiek wat we zojuist heel objectief verzonnen hebben namens alle vrouwen ter wereld. Een aantal jaar geleden schoten ze als cantharellen uit de grond en toen was het even geoorloofd bij elke man. Maar nu komen de meesten er eigenlijk niet meer mee weg. Tenzij je binnen die 20% valt, dan zit je goed. Want veel vrouwen diggen het dán wel!

Zet de schaar er in als…

…je manbun te hoog gegrepen is

Je komt thuis, je doet je comfortabele broek aan, zet een bakje thee, gaat op de bank zitten, slingert Netflix aan, doet je haar in een nonchalante knot bovenop je hoofd en vouwt je handen om de mok. Leuk, als je Sanne heet en alone-time nodig hebt. Maar jij heet geen Sanne en je bent een vent, dus doe je haar er ook naar.

…je haar gewoonweg niet lang genoeg is

Dude, je plakt toch ook geen Audi-logo op je Ford Fiesta?

…als je de zijkanten opscheert

Tenzij 2014 een heel goed jaar voor jou was of je probeert op een Ninja of een ui te lijken, is deze look een absolute no-go. Vrouwen zullen je zien als een potentiële serie-moordenaar en we kunnen je vertellen: die gedachte schrikt nogal af.

…als je kaal begint te worden

We kennen allemaal de mannen die juist wél haar aan de zijkanten hebben, maar niet bovenop. Ze proberen het te maskeren door die vijf vlassige haartjes met wat vet over dat spiegeltje op hun kop te plakken. Niet doen. Maar ook niet doen als je kruin wat kalend begint te worden of je inhammen grote proporties aan beginnen te nemen.

…je er van de achterkant als een chick uit ziet

Word je in een restaurant wel eens aangesproken door een ober die zegt: “Pardon mevrouw”? Dan is dit bij uitstek het moment om te gaan twijfelen om die schaar er in te zetten. Of je perfectioneert je manbun, gaat wat vaker naar de sportschool en kleed je wat mannelijker. Puur om deze verwarring in de toekomst te voorkomen.

…je verward wordt met Antonio Banderas

Als je een Spaanstalige acteur bent, zoals deze held, dan kom je weg met alle staartjes en manbuns die je maar wilt. Maar als je bij de Men At Work werkt en in je vrije uurtjes logo’s maakt voor tandartsen of elke andere baan, dan kun je maar beter goed opletten met hoe je je haar vastknoopt.

Nou, hoe moet het dan wel?

Het heeft natuurlijk helemaal met de vorm van je hoofd en je soort haar te maken, maar het devies is om voor een losse wilderige look te gaan. Alsof je net uit bed komt, maar daarna wel een uur hebt gespendeerd om een look te krijgen die lijkt alsof je net uit bed komt. Als je haar het toelaat, doe er dan niet te veel plak in en hou het gezond door gebruik te maken van natuurlijke vetten. Ofwel: was je haar maar één keer per week en gebruik conditioners van je vriendin. Of moeder!

Total
12
Share