De Maserati Alfieri komt nu ook als elektrisch model!

Waarschijnlijk wordt 2020 het begin van een volledig ‘groen’ decennia. Regelgeving wordt er op aangepast en elektrisch rijden wordt steeds toegankelijker. Waar laatst Jaguar zijn eerste e-model introduceerde, sluit Maserati aan bij het elektrisch feestje. De reden dat ze er even mee hebben gewacht is omdat ze anders willen zijn en dat kost tijd. Lichter, sneller, zuiniger, maar vooral heel erg Maserati. De auto zal op de markt komen als een volledig elektrische Alfieri.

Maserati Alfieri

Alfierieus!

Drie seizoenen geleden keken we nog uit naar de nieuwe Maserati Alfieri. De in 2014 onthulde Alfieri zou een compacte coupé moeten worden. Het conceptmodel was nog uitgerust met de V8-motor uit de GranTurismo. Het productiemodel zal echter een zuinige V6 krijgen – met een vermogen van 410 tot 520 paarden. Het nieuwe model van de Italianen zou dit jaar op de markt horen te verschijnen. Een verse pizza is binnen 20 minuten klaar, maar met auto’s doen ze soms wat langer dan beloofd. De Alfieri is namelijk verschoven naar 2019.

Maserati Alfieri 4

Toen we de sexy lijnen van de Maserati Alfieri voor het eerst zagen, waren we enthousiast. Sinds de vertraging zijn we ‘alfierieus’! De voorrang gaat eerst naar de nieuwe GranTurismo en GranCabrio in 2017. Twee jaar later komt de nieuwe Alfieri dan echt. Bij het e-model krijg je strakkere lijnen en een interieur dat ‘toekomst!’ schreeuwt. De sexy sportwagen zal niet zo hard grommen als haar dirty sister, maar zal nog steeds Italiaans aanvoelen. Met zoveel mooie wagens in het verschiet is de vertraging meteen vergeten. Dat worden 3 mooie jaren vol met Italiaans vakwerk. ‘Verso il futuro!’.

Maserati 2

 

Total
0
Share