Kia EV6: een spannend kunstwerk!

CREDITS: Jasper Loeffen Photography

De nieuwe, volledig elektrische, family member van Kia is de EV6. Deze gestroomlijnde EV springt direct in het oog en is een van de eerste Kia’s die ons meerdere goedkeurende knikjes op de snelweg bezorgden. Kijk, we krijgen al langer energie van het merk, maar de nieuwe EV6 geeft autorijden écht een nieuwe lading – en we gaan je vertellen waarom.

Always in charge: Kia EV6

Bij het aangezicht van de EV6 dan weet je dat Kia een statement wil maken. Hier staat iets! Een sneak peak voor de toekomst, maar ook een manier om te laten zien wat ze nú al in huis hebben. Een zeer strak en vernieuwend lijnenspel geeft de EV6 een super sportief en futuristisch karakter, maar is deze elektrische crossover net zo shocking als zijn looks doen vermoeden?

KIA EV6: Auto van het Jaar is een waar kunstwerk!, Kia EV6: een spannend kunstwerk!

Al eerder schreven we over de introductie van de introductie van de gloednieuwe Kia EV6, waar we amper(e) iets op aan te merken hadden. Sterker nog: we waren zo enthousiast dat we niet konden wachten om de EV6 wat langer te testen en ‘m eens goed vast te leggen.

Project name: EV6 Light Art
Location: Club Smederij, Tilburg
Photographer: Jasper Loeffen

KIA EV6: Auto van het Jaar is een waar kunstwerk!, Kia EV6: een spannend kunstwerk!

Movement that inspires

De EV6 zet tijd in een stroomversnelling door de toekomst dichtbij te brengen. Dankzij 800V-oplaadtechniek kan je na 4,5 minuut laden alweer 100 kilometer rijden. En van 10 tot 80% laad je in 18 minuten, onder optimale omstandigheden. Natuurlijk moet de laadpaal daar wel geschikt voor zijn.

Kia biedt meerdere modellen, met een verschil in vermogen. De Air heeft een accu van 58 kWh met 170 pk op de achterwielen, een topsnelheid van 185 km/h en van 0-100 km/h in 8,5 seconden. De actieradius is maximaal 394 km.

Vervolgens heb je de EV6 Plus, de EV6 Plus Advanced en de GT-Line. Allen met 77,4 KWh en een keuze uit achterwiel of vierwielaandrijving. Bij achterwielaandrijving heb je 229 pk tot je beschikking, een topsnelheid van 185 km/h en acceleratie van 0-100 km/h in 7,3 seconden. De actieradius bij de modellen met achterwielaandrijving is maximaal 528 km.
Ga je voor AWD, dan heb je maar liefst 325 pk, een top van 188 km/h en gaat hij in 5,2 seconden naar de 100. De actieradius is maximaal 506 km, bij ideale omstandigheden of course. En dan komt er ook nog binnenkort een GT versie aan, maar daarover heel snel meer.

KIA EV6: Auto van het Jaar is een waar kunstwerk!, Kia EV6: een spannend kunstwerk!

Vehicle-to-Load

Een van de leukste, en meest unieke features aan de Kia EV6 is Vehicle-to-Load. Als je zonder stroom zit met een van je apparaten, baal je natuurlijk als een stekker. Maar niet als je met de EV6 op pad bent, want dit model is de eerste auto die ook stroom terug kan geven. Koffie zetten? Televisie kijken of je e-bike opladen? Dankzij V2L hoef je niet langs huis en is het plug-and-play. Tenminste, als je je koffiezetapparaat of televisie bij je hebt.

Binnenkort hosten we bij MANIFY Out of office een mini-stage met de Kia EV6. De DJ en het geluid zullen volledig powered zijn door de auto. Houd @manify.outofoffice in de gaten op Instagram voor meer info.

KIA EV6: Auto van het Jaar is een waar kunstwerk!, Kia EV6: een spannend kunstwerk!

Duurzaam

Naast dat, helemaal als je op groene stroom rijdt, het natuurlijk een stuk duurzamer is om elektrisch te rijden, heeft Kia er ook aan gedacht om andere duurzame elementen toe te voegen aan de auto. Zo zijn de stoelbekleding en delen van het interieur gemaakt van PET-flessen of kwalitatief hoogwaardig vegan kunstleder. Wat(t) zeg je daarvan!?

KIA EV6: Auto van het Jaar is een waar kunstwerk!, Kia EV6: een spannend kunstwerk!

Kia EV6 rijden

Heeft de EV6 jouw hart ook gestolen? Dan zitten we op dezelfde golflengte. En niet alleen jij en wij, maar ook 59 gerespecteerde journalisten in de jury die de Kia EV6 hebben uitgekozen tot Car of the Year 2022.

De nieuwe EV van Kia wordt geleverd in verschillende uitvoeringen, met logischerwijs verschillende prijsstellingen. Zoals we van Kia gewend zijn is de standaard uitvoering al rijk uitgevoerd. De versie die wij reden is de GT-Line. Deze heb je vanaf €57.495 op de stoep staan. Of in je club.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kia.