Jaguar F-TYPE Heritage is een ode aan de legendarische E-type

CREDITS: Jaguar

Jaguar had op 9 december wat te vieren: de legendarische E-type bestaat namelijk 60 jaar. Om dit te vieren kwam Jaguar met een verrassing. Het merk introduceerde de limited edition 575 pk V8 Supercharged F-TYPE Heritage 60 Edition. Er zijn om precies te zijn maar 60 exemplaren van deze bolide over de hele wereld. Alle exemplaren zijn met de hand afgewerkt en geven dus net die extra touch.

Een ode aan de legendarische E-type

De F-TYPE is een ode aan de legendarische E-type om het diamanten jubileum te vieren. Een echt collecters item. De bolides worden in de Jaguar-fabriek in het Verenigd Koninkrijk gebouwd. Daarna gaat het Bespoke Team van Jaguar Special Vehicle Operations de auto afwerken. Voor een Nederlander zal de prijs van de F-type Heritage liggen rond de €203.662,-. Maar wat maakt ‘m zo speciaal? We leggen het je uit:

Jaguar F-type
Foto: Jaguar

De Jaguar F-type Heritage heeft iets speciaals

Om nostalgische gevoelens te creëren is de uitrusting van de F-type Heritage toch wel speciaal. De bolide krijgt namelijk dé Sherwood Green unilak. Deze originele E-type kleur is voor het laatst in de jaren ’60 gebruikt. Alle nieuwe Jaguar-modellen hebben deze kleur nooit mogen gebruiken.

Het interieur krijgt ook een aparte behandeling. De binnenkant is afgewerkt met een duo-tone Caraway en Ebony Windsor Leder. Normaal gesproken kan dit niet geleverd worden voor een F-type, maar Jaguar wilde het jubileum toch een beetje speciaal maken.

Interieur Jaguar
Foto: Jaguar

60-jarig, diamant jubileum

De F-type Heritage zal in twee soorten beschikbaar zijn, als Convertible en als Coupé. Om een beetje in het diamanten jubileum-thema te blijven, is dit model voorzien van exclusieve Diamond Turned Gloss Black 20-inch gesmede lichtmetalen wielen.

Één ding is zeker; deze bolide is niet sloom. Zo kan de F-TYPE in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h gaan. Heerlijk om mee over het asfalt te scheuren. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 299 km/h. Genoeg snelheid als je het ons vraagt, vooral in ons landje.