De classic Jaguar E-type weer verkrijgbaar, nu in elektrische variant!

CREDITS: Jaguar

De Jaguar E-type wordt als mooiste autodesign ooit beschouwd en vanaf heden van een elektrische aandrijving voorzien. Vorig jaar werd een voorproefje van deze auto tentoongesteld tijdens het Jaguar Land Rover Tech Fest in september 2017.  Dit was een groot succes. Jaguar heeft vervolgens het concept verder doorontwikkeld en onthuld tijdens de Monterey Car Week in Californië.

Jaguar E-type Zero

Op aanvraag gaat Jaguar de originele E-types ombouwen en voorzien van een elektrische aandrijving. Maatwerk, expertise met restauratie van klassieke modellen en toonaangevende technologie komen samen in dit project. De ombouw van de auto’s worden gedaan bij Classic Works in Coventry. Zij staan bekend om de buitengewone geweldige E-type Reborn-restoraties.

Alle eigenaren van een E-type kunnen deze ook laten voorzien van een elektrische aandrijving. Het authentieke karakter wordt niet aangetast en blijft origineel, het is dan ook altijd mogelijk om de auto weer terug in authentieke staat te brengen met zijn oorspronkelijke verbrandingsmotor.

De elektrisch aangedreven Jaguar E-type

De Jaguar E-type Zero oogt  als de authentieke E-type, alleen rijdt vanzelfsprekend heel anders. Zijn prestaties zijn bijzonder hoog met een snellere acceleratie dan het standaard model waar we zo van houden. Met een volle batterij rijdt de Jaguar een nette actieradius van 170 kilometer. De geringe luchtweerstand zijn daarbij een voordeel. Dit model van de Jaguar heeft een batterij van 40kWh, deze is in zes tot zeven uur volledig opgeladen.

De elektromotor ligt direct achter de batterij, voorheen zat hier de oorspronkelijke versnellingsbak. De afmetingen en het gewicht van de elektrische aandrijflijn zijn hetzelfde als de benzinemotor en versnellingsbak. Hierdoor kan de structuur, wielophanging en remmen in het origineel blijven. De conversie is hierdoor makkelijker en de auto behoudt zijn oorspronkelijke rijeigenschappen. Rijden, sturen en remmen als het origineel met de Jaguar E-type Zero.

Het is ook nog eens mogelijk om het instrumentarium te upgraden en het dashboard te voorzien van de laatste snufjes op het vlak van een touchscreen infotainment. Het toevoegen van efficiënte LED-koplampen vullen de E-type Series I uitstekend aan.

 

Wanneer?

Het is nog niet bekend wat de prijzen en technische specificaties zijn voor deze ombouw. Jaguar Classis wilt eerst polshoogte nemen over de belangstelling van potentiële klanten. Ze verwachten wel de eerste exemplaren rond 2020 in productie te nemen. Versie een van het concept is vanaf 24 augustus te bewonderen op het klassiekerevenement The Quail: A Motorsports Gathering in de VS.

Total
0
Share