Er komt waarschijnlijk een elektrische Porsche 911

Er zullen autoliefhebbers zijn die het nooit willen accepteren, maar het ziet er toch echt naar uit dat de elektrische auto de toekomst is. En dat ziet een van de meeste toonaangevende merken ooit ook in. Porsche heeft namelijk in een officiële verklaring aangegeven dat nieuwe technologieën in de rij staan om een plekje te bemachtigen in het assortiment. En ze sluiten daarmee niet uit dat de klassieke 911 in de toekomst een volledig elektrische auto gaat worden.

Elektrische Porsche 911

Dat Porsche hier eerste niet aan wilde geloven maakt Augustus Achleitner, directeur van de modellijn 911, duidelijk. Hij stelde: “Twee jaar geleden had gezegd: no way“. Nu sluit Achleitner het niet uit, en dat heeft een reden. De allereerste volledig elektrische auto van Porsche, de Mission E, die pas in 2019 uit gaat komen is nu al een succes. De directeur beschrijft de rijervaring met hybride aandrijfsystemen sensationeel én meeslepend.

Ten alle tijden wél een stuur

Hoewel Achleitner vindt dat autonome aandrijfsystemen handige en nuttige dingen zijn, zal een 911 altijd een stuur hebben. De directeur geeft aan: “De klant moet de keuze maken om het te gebruiken en, bovenal, in staat zijn om het uit te schakelen wanneer het niet gewenst zijn, daarom heeft een 911 altijd een stuur”. Als autonome aandrijfsystemen eerder doorbreekt dan hij verwacht, dan is de Porsche 911 de laatste auto die autonoom wordt.

Geschiedenis

Er zullen mensen zijn die vinden dat je in iets moois niet moet gaan snijden. Voor die liefhebbers is er gelukkig nog een geruststelling: er zijn wereldwijd nog zeker zo’n 150.000 exemplaren op de weg te vinden. Anderzijds kunnen we wel begrip opbrengen voor het merk Porsche. Ze hebben een fantastische naam opgebouwd en hebben laten zien dat ze een elektrisch voertuig kunnen omtoveren tot een succes. Kijk naar de Panamera E-Hybrid, die we vorig jaar testten. En daarnaast heeft de hybride 919 racewagen van Porsche, de 24 uur durende race van Le-Mans gewonnen. Door verder te bouwen op dit succes, kan Porsche in de toekomst een slag gaan slaan.

Met één ding zullen wij het allemaal eens zijn: het zou doodzonde zijn als de classic Porsche 911 uit het straatbeeld zou verdwijnen. Maar geloof ons: die blijven nog wel rondscheuren, ondanks dat in de toekomst misschien een elektrische variant wordt gelanceerd.

porsche-911-6

Total
1
Share