Bentley onthult eerste elektrische auto: de EXP 12 Speed 6e

Op de Autosalon in Genève kwam Bentley onverwacht uit de hoek. Het luxe automerk onthulde daar zijn eerste volledig elektrische auto. Het model draagt de naam EXP 12 Speed 6e en is een pareltje om te zien. Bentley zet met deze concept car de toon voor elektrische auto’s in het luxesegment.

EXP 12 Speed 6e

De nieuwste Bentley heeft veel weg van de EXP 10 die het Britse automerk twee jaar geleden onthulde, tevens in Genève. Het grootste verschil? Naast het feit dat de tweezits geen vast dak heeft, is ook de volledig elektrische aandrijving nieuw. Bentley heeft nog niks naar buiten gebracht over de motor, maar heeft wel al los gelaten dat de auto een elektrische range van ongeveer 500 km zal krijgen. Hiermee rijd je in één keer van Londen naar Parijs. Dat is niet niks!

Bentley-EXP12-Speed-6e-1

Opvallend interieur

Het interieur van de EXP 12 Speed 6e is extreem luxe, zoals we dat van Bentley gewend zijn. Het donkerrode leder en de houten en koperen details, staan in groot contrast met het hypermoderne exterieur. Hoewel het iets weg heeft van de Chesterfield-banken die vroeger bij je oma thuis stonden, staat het erg mooi bij de strak-witte lak. Daarnaast is de nieuwe Bentley voorzien van een aantal dikke features. Zo beschik je over een virtuele butler die zijn hand niet omdraait voor een reservering bij jouw favoriete hotspot. Ideaal als je on the road nog dingen moet regelen! En ook aan de bijrijder is gedacht. Bij de passagiersstoel zit een panel waarmee je onder andere op social media kan.

Concept car

Zoals je misschien al wel vermoedde, is de EXP 12 Speed 6e momenteel helaas nog niet meer dan een studiemodel. Het is nog maar de vraag of de auto daadwerkelijk in productie gaat. Als het aan ons ligt starten ze direct, maar het Britse automerk wil eerst de reacties op het concept peilen voor ze het model daadwerkelijk gaan maken. Wij zijn in ieder geval enthousiast!

Bentley-EXP12-Speed-6e

Bentley-EXP12-Speed-6e-4

Bentley-EXP12-Speed-6e-2

Bentley-EXP12-Speed-6e-3

https://www.youtube.com/watch?v=ORhWiVpPENA

Total
1
Share